Всяка година се заричаме, че ще внимаваме с алкохола и

...
Всяка година се заричаме, че ще внимаваме с алкохола и
Коментари Харесай

След празничното преяждане: Как да разтоварим организма си

Всяка година се заричаме, че ще внимаваме с алкохола и изкушенията на трапезата, само че в следствие сме задържали непотребни течности, усещаме се тежко, качваме някой различен кг. Разтоварването на организма не трябва да се бави като проект за възобновяване. Хубавото е, че има толкоз доста потребни храни, посредством които да го създадем.

Овесени ядки

Чудесни за закуска, смути, към тях може да добавите кисело мляко или ядково, ленено семе, семена от чиа, плодове. Овесените ядки ни обезпечават фибри, които освен усъвършенстват храносмилането, само че и спомагат за намаление на холестерола.

Зелен чай

Зеленият чай е чудесна напитка за възобновяване на организма след празничното ядене. Той е богат на флавоноиди, за които е известно, че намаляват равнищата на LDL, или „ неприятния “ холестерол. Зеленият чай е подобаваща напитка и за елиминиране на непотребните течности от организма.

Банани

В дните, в които сме решили да се разтоварим от нездравословните въглехидрати, бананите са здравословен вид да си набавим потребни такива. Освен това са богати на калий, който спомага за салдото на натрия в организма. Празничната софра нормално предлага богато на натрий меню.

Ядки

Преяждането може да увеличи риска от сърдечносъдови болести. Ето за какво е значимо да си създадем разтоварващи дни след празничната софра. Ядките без сол и овкусители са потребна храна за здравето на сърцето, защото ни обезпечават значимите омега-3 мастни киселини, ненаситени мазнини и витамин Е. Всички те спомагат за намаление на холестерола и пазят кръвоносните съдове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР