Всяка година, ние се събираме, за да почетем жертвите на

...
Всяка година, ние се събираме, за да почетем жертвите на
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Бял извор: Помним нашите герои и следваме тяхната мисия – права, свободи и демокрация!

„ Всяка година, ние се събираме, с цел да почетем жертвите на възродителния развой, които са героите на демокрацията. Те са нашите герои. Сега ние с достолепие се опитваме да водим тяхната битка и задача. Да я продължаваме! “ Това съобщи в ардинското село Бял извор водачът на Движение за права и свободи и лидер на листата за европейските избори Мустафа Карадайъ на извършения обичаен възпоменателен протест в памет на Кязим Ибрахим Паша, погубен през 1972 година по време на един от стадиите на така наречен „ възродителен развой “ в Кърджалийско.

Лидерът на Движение за права и свободи и лидер на листата за европейските избори Мустафа Карадайъ и част от претендентите от листата на Движение за права и свободи бяха посрещнати от членове и симпатизанти на партията. Събитието почетоха още Ибрахим Паша-син на Кязим Ибрахим Паша, зам.-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула, евродепутатите Неджми Али, Илхан Кючюк и Искра Михайлова, регионалният водач на Движение за права и свободи Изет Шабан, народните представители от Движение за права и свободи Адлен Шевкед и Ерол Мехмед, регионалният водач на Младежкото Движение за права и свободи Байрам Байрам, кметове на общини, ръководители на Общински препоръки от Движение за права и свободи от региона, членове и последователи на Движение за права и свободи.

„ Ние помним и 1964 година, помним жертвите в Барутин и Бял извор през 1972 година, помним и Лъжница, Корница, Брезница през 1973 година Знаем за 1975-1976 година, знаем за 1982 година, помним и 1984-1985 година. Ние помним всичко! И няма да го забравим! Затова сме тук всеки път! Помним и че това се случваше, тъй като бяхме разединени, а когато се обединихме през 1989 година, под управлението на нашия почетен ръководител доктор Ахмед Доган, бяха проведени майските мирни митинги, където дадохме своите свидни жертви, само че дадохме и демокрацията на нашата Родина “, съобщи Карадайъ.

Той акцентира, че създавайки Движение за права и свободи, почетният ръководител на Движението е направил анемичен преход от тоталитарна власт към народна власт. „ Нашата болежка, нашата тъга, нашите жертви, нашите пресни гробове, да не ги обърнем в ненавист, а в противен случай в съзидание и да градим нашия живот в нашата татковина. Това постигнахме за тези години! “, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

Мустафа Карадайъ показа присъстващите претенденти в евролистата на партията. Той прикани всички членове и симпатизанти на Движение за права и свободи да се обединят, с цел да реализиран дружно триумф в идните евроизбори.

„ Хем млади, хем красиви, хем умни, хем образовани, хем знаещи, хем можещи, хем потвърдили себе си в секторите, които работят. Това са нашите младежи “, съобщи Карадайъ.

Много постоянно чуваме упреци към нас като народни представители от Движение за права и свободи. Казват ни да престанем да плашим мюсюлманите с тези събития, да престанем да ги плашим с „ възродителния развой “ и че това е минало и в никакъв случай повече няма да се случи. Дали е по този начин?, попита Цонев. Ние би трябвало да си спомним тези събития и би трябвало да ги прочитаме, тъй като не всички в България са ги прочели както би трябвало, добави той.

Защо ние християните не се нареждаме паралелно до нашите братя мюсюлмани и да отдадем респект на героите за права, свободи и народна власт?, запита още той. Ние ще кажем, че няма повече заплаха тези процеси да се повторят, когато това се случи, акцентира Йордан Цонев.

Тази страница ще бъде затворена за всички български жители, когато в учебниците по история тя бъде разказана и се учи от бъдещите генерации с същинските имена и наименования като опит за етническо пречистване, което е закононарушение срещу човечеството, бе безапелационен Цонев. Тогава ние ще кажем, че няма заплаха да се повтори. Затова сме тук и по тази причина ще продължаваме да бъдем тук. Затова ще продължим нашата борба в българския и европейски парламент, добави той.

Пред паметната плоча на Кязим Паша бяха сложени венци и цветя. Бившият основен мюфтия Фикри Сали насочи къса молитва в памет на починалия Кязим Паша и за всички жертви по времето на Възродителния развой.

Екипът на Централния лъч на Движение за права и свободи участва и на протест в град Крумовград, където бе посрещнат тържествено от членове и симпатизанти на партията.

Всички дубликати и имитации за всичките 29 години имат период на валидност, – едни избори, сподели в Крумовград Мустафа Карадайъ. Явяват се на избори и изчезват. Дори да са останали някои заблудени, апелът ми е намерете метод да им разясните, че гласът на празното е глас за националистите, разгласи той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР