„Всяка година, ние се събираме, за да почетем жертвите на

...
„Всяка година, ние се събираме, за да почетем жертвите на
Коментари Харесай

Карадайъ: Помним нашите герои и следваме тяхната мисия - права, свободи и демокрация!

„ Всяка година, ние се събираме, с цел да почетем жертвите на възродителния развой, които са героите на демокрацията. Те са нашите герои. Сега ние с достолепие се опитваме да водим тяхната битка и задача. Да я продължаваме! “ Това съобщи в ардинското село Бял извор водачът на Движение за права и свободи и лидер на листата за европейските избори Мустафа Карадайъ на извършения обичаен възпоменателен протест в памет на Кязим Ибрахим Паша, погубен през 1972 година по време на един от стадиите на така наречен „ възродителен развой “ в Кърджалийско.

Лидерът на Движение за права и свободи и лидер на листата за европейските избори Мустафа Карадайъ и част от претендентите от листата на Движение за права и свободи бяха посрещнати от членове и симпатизанти на партията. Събитието почетоха още Ибрахим Паша-син на Кязим Ибрахим Паша, зам.-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула, евродепутатите Неджми Али, Илхан Кючюк и Искра Михайлова, регионалният водач на Движение за права и свободи Изет Шабан, народните представители от Движение за права и свободи Адлен Шевкед и Ерол Мехмед, регионалният водач на Младежкото Движение за права и свободи Байрам Байрам, кметове на общини, ръководители на Общински препоръки от Движение за права и свободи от региона, членове и последователи на Движение за права и свободи.

„ Ние помним и 1964 година, помним жертвите в Барутин и Бял извор през 1972 година, помним и Лъжница, Корница, Брезница през 1973 година Знаем за 1975-1976 година, знаем за 1982 година, помним и 1984-1985 година. Ние помним всичко! И няма да го забравим! Затова сме тук всеки път! Помним и че това се случваше, тъй като бяхме разединени, а когато се обединихме през 1989 година, под управлението на нашия почетен ръководител доктор Ахмед Доган, бяха проведени майските мирни митинги, където дадохме своите свидни жертви, само че дадохме и демокрацията на нашата Родина “, съобщи Карадайъ.

Той акцентира, че създавайки Движение за права и свободи, почетният ръководител на Движението е направил анемичен преход от тоталитарна власт към народна власт. „ Нашата болежка, нашата тъга, нашите жертви, нашите пресни гробове, да не ги обърнем в ненавист, а в противен случай в съзидание и да градим нашия живот в нашата татковина. Това постигнахме за тези години! “, акцентира водачът на Движение за права и свободи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР