Всяка година немалък брой млади българи напускат страната ни, за

...
Всяка година немалък брой млади българи напускат страната ни, за
Коментари Харесай

Ето къде в Европа искат да учат българските студенти и какви са възможностите им в днешните условия

Всяка година значителен брой млади българи напущат страната ни, с цел да продължат своето приблизително или висше обучение в чужбина. Но още преди кандидатстване е значимо всеки предстоящ студент да е осведомен с някои особености на образованието и системата в дадена страна.

Интернет ни разрешава да намерим съвсем всичко, което ни е належащо като информация, в това число и за образователните заведения в чужбина. На своя уеб уебсайт всеки университет показва своите образователни стратегии и детайлности за кандидатстването, образованието и таксите. Но истината е, че информацията в интернет не може да размени действителния контакт и противоположна връзка, която бъдещите ученици могат да получат от първоизточник.

Именно по тази причина съществуват български организации за обучение в чужбина, които се грижат за триумфа на младите българи зад граница.

Една от най-важните начинания, които реализират организациите за обучение в чужбина, е точно да срещнат заинтригуваните младежи и представители на разнообразни образователни заведения, както от Европа, по този начин и от други страни по света. И за това са се сетили експертите от ЕДЛАНТА.

Експерти в региона, споделят, че посредством реализиране на онлайн уебинари („ talk show”) се основава полемика сред представителя на университета и бъдещите претенденти. Така, в директен контакт, участниците могат да зададат своите авансово готови въпроси, както и непринудено зародили, и да получат отговор от първо лице, което организира своето образование там. Така получената информация ще бъде изцяло справедлива.

Задачата на консултантите е да координират диалога и да споделят всички останали значими детайлности, които един претендент би трябвало да знае и няма да откри в уеб страниците, на който и да е университет. Например информация за настаняване, опция за заеми и работа, насоки за кандидатстудентски изпити…

Експерти, наблюдаващи трендовете през последните две години споделят, че ползата към обучение в чужбина не е намалял, макар сегашната обстановка и ограничения. Съобщават, че фокусът е извърнат най-вече към Германия, Австрия, Нидерландия, Италия, Испания, Белгия и Швеция. Германия остава на водеща позиция като най-предпочитана страна за обучение по медицина, Нидерландия и Италия са водещи в избора за проучване на логика на психиката.

Друг забавен факт е, че се е нараснал ползата към медицинските специалности - биоинженерство, бионауки, фармацевтичните специалности, както и логика на психиката. Все по-голям интерес има и към образованието в Япония. Според специалистите, това е по този начин, тъй като страната предлага от ден на ден стратегии на британски език, само че притегля интереса към себе си със своята просвета и история, както и с опцията за проучване на японски език, който е включен в образователните стратегии.

Съвсем предстоящо, там най-търсени са софтуерните специалности. Любопитен факт е, че Дания към този момент не е обект на интерес, тъй като от новата образователна година 2022/2023 стратегиите, които са се предложили на британски език за задгранични студенти, изцяло гратис, към този момент отпадат, съгласно решение на датското държавно управление.

Друг забавен факт е, че за един от най-предпочитаните университети в Европа се смята University of Glasgow в Шотландия. Например с цел да се кандидатства за бакалавърска степен в University of Glasgow е нужна тапия за приключено приблизително обучение с най-малък триумф 5.30, както и две положени матури с триумф за всяка - 5.50 (изборът на предмети за матури би трябвало да бъде съгласуван с определената от вас специалност), академична информация от 9 ти до 11 ти клас, мотивационно писмо, както и рекомендация от учител.

Друг метод за кандидатстване е с интернационално приети документи. За магистърска степен е нужна тапия за висше приключено обучение, като нужния триумф за претендента зависи от специалността, която избира за магистър. Академична информация, рекомендация от учител, както и CV или портфолио са спомагателни условия, зависещи също от специалността.

Определено целесъобразна е консултация с специалист, без значение от образователното заведение, към което бъдещият студент се насочва. Така той ще бъде изцяло квалифициран и осведомен авансово за всички особености, които са от голяма важност за сполучливото кандидатстване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР