Всяка година един от четирима европейски граждани става жертва на

...
Всяка година един от четирима европейски граждани става жертва на
Коментари Харесай

Близо 50% от българите не знаят, че жертвите на престъпления са защитени в ЕС

Всяка година един от четирима европейски жители става жертва на закононарушение. Кампанията “Ще си разтварям очите ” на Европейската комисия има за цел да сложи във фокуса на публичното внимание тематиката за насилието и обвързваните с него закононарушения в България. Тя е ориентирана най-вече към околните на жертвите и ги приканва да държат очите си отворени за сигналите за принуждение и да бъдат дейни в помощта си към потърпевшите.

Европейската комисия започва акция за повишение на информираността по отношение на жертвите на закононарушения в България и поддръжката, от която те се нуждаят. Символично начало на в България беше сложено тази събота, 21 януари, с атрактивно събитие в столичен търговски център.

Кампанията е част от първата по рода си Стратегия на Европейски Съюз за правата на жертвите на закононарушения, която има за цел да подсигурява, че всички те могат да получат обезпечена помощ и отбрана. „ Трябва да разпознаваме жертвите на закононарушения и да им предоставим поддръжката,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР