Всяка есен в родното ми село Падеш слагам 150-200 кг

...
Всяка есен в родното ми село Падеш слагам 150-200 кг
Коментари Харесай

Актьорът Любомир Петкашев свари ракията в родното си село Падеш и подели готовата продукция с децата си

„ Всяка есен в родното ми село Падеш поставям 150-200 кг грозде в бидон. На идната година от джибрите сварявам ракия. Сега изкарах 26 литра за тостове, половината дадох на двамата си синове. Качеството е доста положително – 57 градуса. Вкъщи пием единствено домакински алкохол ”, споделя пред „ Уикенд ” звездата на Народния спектакъл.

Тази есен артистът се оперира от рак на простатата. „ Най-накрая въздъхнах с облекчение, откакто станаха ясни резултатите от хистологията. С премахването на цялата простата съумях да се избавя от подлия рак. Лекарят също удостовери, че всичко неприятно към този момент е зад тила ми ”, показа тогава той.

След интервенцията от рак на простатата споделя, че се усеща като човек, който живее втори живот. Не крие задоволството си от това, че е отстранил в точния момент рисковото нещо от себе си. Не се страхувал от самата интервенция, а от това ракът да не се разрасне, защото това щяло да бъде съдбовно за него. Отначало му споделили, че няма онкологично заболяване, само че откакто негов родственик доктор го посъветвал да си направи ядрено-магнитен резонанс, резултатът излязъл налице. Затова споделя, че с бягане съумял да се качи в последния вагон на влака на живота. Не крие, че се усеща леко отпаднал, а като върви по улицата, има чувството, че вятърът ще го духне. Покрай здравословното приключение измършавял с 8 кг.

Въпреки всичко и през новия сезон ще продължи да играе в постановките, в които взе участие. Доволен е, че заплатата от Народния спектакъл и хонорарите от участията му в сериали му разрешават да живее обичайно. Радва се на брачната половинка си Антонина Желязкова, с която са дружно от 40 години, на децата и внуците си и е безапелационен, че те са смисълът на живота му. В отлични връзки е с братовчедките си Ани Салич и Мая Бежанска.

Все още не се е отказал да построи къща в родното си село Падеш, само че го спъват някакви си документи, само че се надява, че скоро ще се оправи и с тях. Макар и на 69 години, към момента е запазил купонджийския си дух и не пропуща забава, написа „ Уикенд “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР