Всяка една теория относно човешкия вид се опира на идеята

...
Всяка една теория относно човешкия вид се опира на идеята
Коментари Харесай

Религиозните общества, отричащи съвременната медицина

Всяка една доктрина по отношение на човешкия тип се опира на концепцията за еволюция и развиване. Самият човек прогресира физиологично и интелектуално от раждането до гибелта си в разнообразни стадии.

Представата за напредък е вграден на всички места – от природата до науката. От откриването си до актуалния им тип научните теории са претърпели развиване, а това в най-голяма степен се отнася за медицината.

Най-хуманитарната просвета се стреми към еволюция и нововъведения, като единствената ѝ цел е запазването на живота и здравето на човек. Въпреки това против нея се борят не едно и две религиозни общества, чиито правила изрично опонират с концепцията за напредък при лекуването.

Сциентология

Религиозното общество на сциентолозите е основано от писателя Лафайет Роналд Хъбард през 50-те години на предишния век като способ за психическа помощ. Към днешна дата сциентолозите отичат практиките на актуалните специалисти от сферата на логиката на психиката, като споделят, че те не подхождат вярно към пациента.

 Сциентология

Сциентологията учи, че в случай че даден почитател усъвършенства умственото си здраве и уменията си за другарство, той би могъл да стане по-щастлив и по-успешен в живота.

Сциентолозите отхвърлят множеството способи на медицината, обвинявайки ги, че употребяват комунистически подходи. Продуктите на фармацевтичната промишленост също са техен зложелател.

Учението на сциентолозите споделя, че може да излекува всеки без медикаменти и лекари, само че с продължителна психическа помощ по друг метод, акцентирайки стотици хора, намерили лек посредством техните способи, включително и артистът Том Круз, който страдал от дислексия.

Според книгата на журналиста Лорънс Райт, притежател на премията Пулицър, сциентологията надалеч не е толкоз хуманна, за каквато се показва.

В Сциентологията, Холивуд и пандизът на вярата журналистът разкрива голям брой случаи на унищожено здраве и разлюляване на психическото равновесие до степен, довела пациентите до самоубийство, до които са довели методите на сциентолозите.

Растафарианство

Растафарианството е религиозно придвижване, които се заражда през 30-те година на XX век в Етиопия, само че най-широко разпространяване намира на остров Ямайка.

Неговата съществена концепция е да държи чернокожите хора към традициите на техния роден континент – Африка. По тази причина растафарианците отхвърлят всички съвременни достижения на западния свят, в това число и на медицината.

Те имат вяра само в националната медицина и живеят с убеждението, че всяка болест може да се лекува с билки. На най-голяма респект се радва марихуаната, която в растафаринаството се асоцира с достигането до висша мъдрост.

Лице на това придвижване става реге изпълнителят Боб Марли. Именно религиозните му убеждения попречват неговото лекуване, когато му открива рак на кожата.

 Кръвопреливане

Боб Марли отказал да се оперира, а ракът се разсеял до мозъка, белите му дробове и стомаха. Легендарният артист умира на 11 май 1981 година на 36 години.

Свидетелите на Йехова

Свидетелите на Йехова одобряват здравна помощ, само че твърдо отхвърлят да им се прелива кръв. Някои хора от обществото също са лекари и могат да оказват помощ при потребност.

Свидетелите на Йехова отхвърлят кръвопреливане, тъй като считат, че и в Стария, и в Новия завет има ясна възбрана против тази процедура. От една страна, те считат преливането на кръв за окултна активност, а от друга – като засегнатост към Бог, който единствен има право да дава живот посредством кръв.

Амиши

Амишите са анабаптистка християнска религиозна група, живееща в Съединени американски щати и Канада. Наброяват към 250 000 индивида, а в щата Охайо са с най-голяма централизация.

Основната концепция при придвижването на амишите е воденето на елементарен метод на живот. За тази цел те се отхвърлят от всичко така наречен светско – учебни заведения, съдилища и даже актуалната медицина.

Амишите са сложили ясна бариера сред себе си и останалия свят – те не заплащат налози, не служат в армията, само че и не получават държавни помощи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР