Всяка домакиня има в кухнята си брашно. Но освен да

...
Всяка домакиня има в кухнята си брашно. Но освен да
Коментари Харесай

Неподозираните почистващи свойства на брашното

Всяка стопанка има в кухнята си брашно. Но с изключение на да месите ароматни питки с него, знаете ли, че може да го употребявате и за разчистване на:

Петна

Брашното се свързва с влагата и по този начин чудесно оказва помощ за отстраняването на петна. Ето за какво с него може да обработите мазните петна по облеклата. Просто поръсете малко върху нечистото място и оставете да подейства за малко. След това изтупайте брашнения прахуляк и изперете дрехата в пералня.

Остатъци от лепило

Ако след майсторене по пръстите ви залепне лепило, може да го почистите сполучливо с брашно. Посипете малко върху тях и разтрийте сред дланите. Брашното се свързва с лепилото и елементарно се изронва от ръцете.

Счупено яйце

Когато готвите, не е изключено яйце да падне и да се счупи на земята. За да го почистите, без да го размажете в допълнение по пода, незабавно го поръсете с брашно. Изчакайте малко, до момента в който яйцето се всмуква, и избършете с домакинска хартия. Накрая изтрийте мястото с влажна забрадка.

Петна от алено вино

При алено вино се постанова да действате бързо. Поръсете малко брашно върху петното, оставете да подейства за малко и изтърсете остатъка. След това незабавно изперете дрехата или покривката.

Гъби преди готвене

Обикновено печурките или гъбите патешки крайник са покрити с нечистотия и пръст. Преди да пристъпите към обработка, ги поставете в найлонов плик с 2 с.л. брашно. Разтърсете плика, до момента в който брашното полепне по гъбите. Накрая ги изсипете в решето и изплакнете щедро на течаща вода, с цел да отмиете мръсотията, и да продължите с готвенето.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР