Вследствие на падналия обилен дъжд снощи в столицата служителите на

...
Вследствие на падналия обилен дъжд снощи в столицата служителите на
Коментари Харесай

Цяла нощ аварийни екипи отводняваха София след проливния дъжд


Вследствие на падналия изобилен дъжд нощес в столицата чиновниците на пожарната работа са реагирали на над 250 сигнала за наводняване улици, изби, приземни етажи, подлези, заведения за хранене, детски градини и други, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Сред засегнатите обекти - хотел " Шипка ", метро станция " Витоша ", " Сердика ",  Мол Парадайс, църквата в подлеза на хотел " Балкан ", подлезите до Централна гара и Министерство на младежта и спорта, 184 ЦДГ в кв. " Лозенец ",  района на " Лъвов мост ", банка " ДСК " на ул. " Княз Александър І ", Театър " 199 ", болница " София мед ", онкологична болница в кв. " Дървеница ", болница " Свети Наум " до 4-ти километър, ЦСМП - София (Сточна гара), Министерство на туризма, подлеза пред Министерство на външните работи, Информационен център на МО, гаража на Столична дирекция на вътрешните работи, фонотеката на БНР на бул. " Драган Цанков ", спектакъл " Българска войска ", заведение в подлеза на булевардите „ България “ и “Гоце Делчев “, мазетата на ИА по медикаментите, заведения и заведения за хранене на приземните етажи.

От 18.30 часа на 18 юни до 6 часа тази заран пожарникарите са отработили към 57 сигнала. Няма информация за потърпевши и бедстващи жители.

По информация на Национален институт по метеорология и хидрология п, количеството на падналите превалявания в региона на центъра на град София е към 50 л/кв.м.

Според Красимир Димитров от Столичната община към този момент са отводнени са всички наранени от пороя здания и улици. Все още се работи в подлеза на Лъвов мост. Аварийните екипи са реагирали на сигнали от регион " Витоша " и " Княжево ", съобщи БНР.

" Шахтите от години наред се чистят превантивно, оглеждат се - в случай че не всеки ден, то през няколко дни. Възможно е да е имало запушена шахта, само че казусът не пристигна от това, че канализацията не е поела. А за това, че за малко време се изсипа доста дъжд ", съобщи Веска Георгиева, шеф на Столичния инспекторат, пред NOVA.

И през днешния ден продължава следенето на реките, който доста покачиха равнищата си заради преваляванията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР