Всичко започва през далечната 1961 г., когато Джон Ф. Кенеди

...
Всичко започва през далечната 1961 г., когато Джон Ф. Кенеди
Коментари Харесай

Историята на една легендарна чанта и завръщането й на модната сцена

Всичко стартира през далечната 1961 година, когато Джон Ф. Кенеди преди малко е определен за президент на Съединените щати. Той и брачната половинка му Джаки се трансформират в една от най-харизматичните двойки в историята на страната. Безупречните костюми и типичните силуети от 60-те - стилът на първата дама въодушевява освен цяла Америка, само че и Европа. От другата страна на Атлантическия океан през същата година Gucci стартира Constance, известна още като G1244, чанта със объл контур, универсална и градска, чиято къса ръкохватка и златиста закопчалка й придават съвременен капиталистически жанр. Три години по-късно, през 1964 година, откакто Джаки Кенеди се постанова да преживее бруталното ликвидиране на брачна половинка си, тя не е престанала да поддържа безупречната си визия и вижда въпросната чанта, като взема решение да поръча няколко бройки от нея.

На летището, по улиците на Манхатън или по крайбрежието на Капри - тя стартира да носи Gucci Constance на всички места, даже и в случай че би трябвало да покрие лицето си от светкавиците на папараците с нея. Благодарение на Джаки Кенеди продажбите на чантата доста се усилват и от италианската марка напълно резонно вземат решение да я преименуват на Jackie, добавяйки и 1961, годината, в която е основана.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Sita (@maison_sita)

През годините съвсем всички, които са оглавявали Gucci като креативен шефове, са правили свои тълкования на тази именита чанта. За първи път втори живот й дава Том Форд, когато през 1999 година заменя закопчалката с геометрична тока и сменя дизайна с доста Y2K еднаквост, присъща за началото на новото хилядолетие. Десет години по-късно Фрида Джанини оправдава истинската закопчалка с New Jackie и Jackie Soft, представяйки по-големи, по-минималистични версии на чантата, която се откроява в ръцете на Кейт Мос и Никол Кидман. Що се отнася до Алесандро Микеле, той възвърне андрогинния темперамент на емблематичния за стилната къща аксесоар, като показа своя лична интерпретация на Jackie 1961 през 2020 година.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от @gucci

И от този момент я виждаме в разнообразни размери и цветове освен на стилния подиум, само че и носена от звезди като Кейт Бланшет, Кая Гербер, Дуа Липа, Майли Сайръс и даже Хари Стайлс, и продължава да е обичана на инфлуенсърите. А това затвърждава звездния й статус на същинска фешън класика, която всяко момиче би желало да има.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от @gucci

Чантата Jackie 1961 на Gucci безспорно е незаместим съдружник в стайлинга, неподвластна на трендове и сезони. В началото на година я видяхме и в акция с Дакота Джонсън в основната роля, с която бе сложено началото на нова глава от историята на емблематичния модел на марката. Чанта като никоя друга.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от @gucci

 
Аксесоари, аксесоари, вие сте на най-модерни за пролетта!

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР