Всичко започва на 10-и юли след като семейството се прибира

...
Всичко започва на 10-и юли след като семейството се прибира
Коментари Харесай

Най-Голямата Трагедия Почерни България Току-Що

Всичко стартира на 10-и юли откакто фамилията се прибира от море. Детето има стомашно-чревен вирус, повръща и е с температура. Консултирани са от персонален доктор и след това в частна клиника в Плевен. Препоръчано е домашно лекуване.

Температурата на детето към 13-и юли не спада и родителите го водят в Университетската болница в Плевен.

" Детето беше в неприятно положение, само че беше преносимо. Плачеше непрекъснато. Беше с температура от 37-38 градуса. ", споделя майката на дребното момче. Родителите са завели сина си в 19.20 в болничното заведение, а в 21.10 са били в инфекциозно поделение. Сложили му система, която била спряна, защото сестрите не могли да открият вени.

През нощта положението на детето не се усъвършенства, само че по този начин и не се появява дежурен доктор да го прегледа. Това става чак на сутринта, когато момченцето е с доста висока температура над 39 градуса. Сестрите още веднъж се пробвали да му сложат система, само че не могли. Поставили му инжекция урбазон. Назначен му е и антибиотик, само че детето изпада в потрес. " Три часа, до момента в който детето бе в потрес, сестрите търсиха вени, а лекарите ги нямаше в стаята. ", изяснява още майката Велислава Иванова.

На момченцето не е направена аутопсия по избор на родителите. След като са наели юрист, следва ексхумация и стартира инспекция по случая.

От болничното заведение изясняват, че момчето е било в доста тежко здравословно положение.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2019/07/25/dete-na-1-godinka-pochina-v-bolnica-v-pleven.417507
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР