Всичко във филмите, които гледаме, има някаква цел, предназначение и

...
Всичко във филмите, които гледаме, има някаква цел, предназначение и
Коментари Харесай

Ако някой във филма пие мляко, режисьорът ви дава жокер! Ето и значенията на напитката

Всичко във филмите, които гледаме, има някаква цел, предопределение и е авансово премислено, преди да се появи в сцената. Всеки дребен подробност има своя смисъл. Това важи с особена мощ за напитките във филмите. Забелязали ли сте, че в някои филми героите пият мляко. Е, има специфичен термин в кинематографията, " резултатът на млякото ".

Става въпрос за трик, който режисьорите употребяват, с цел да задържат вниманието на феновете, а и с цел да дадат някой жокер за героя, който пие млякото. Е, какво значи?

Виж още: Най-гадните неща, които претърпяха актьорите от ''Игра на тронове''

Възрастен, който пие мляко

Вероятно множеството от вас си припомням Жан Рено във кино лентата на Люк Бесон " Леон ". Той там играеше ролята на професионален палач, само че пък пиеше мляко - знак на детското и чистотата. Внушението тук е, че героят е към момента дете от вътрешната страна, душата му е чиста, просто се крие зад корава обвивка.

Виж още: 10 година след края на ''Листопад'': Ще познаете ли актьорите от сериала през днешния ден?

Лошият, който пие мляко

В " Няма място за старите кучета " Антон Чигър, Хавиер Бардем в ролята, влиза в жилището на своята жертва, сграбчва бутилка мляко без позволение и пие. Млякото символизира комфорта, уюта на дома и в тази ситуация основава ужасяваща атмосфера - неприятният нахлува в свещеното, в дома, и разрушава сигурността.

Виж още: Заради ненавист: Никога няма да видите тези артисти дружно!

Подчертаване на младостта

Това е най-очевидният трик. Ако режисьорът желае да ни покаже какъв брой млад е героят, изборът на напитката е явен. Така да вземем за пример Леонардо ди Каприо в " Хвани ме, в случай че можеш ", се показва за възрастен, употребявайки чара си. Но когато стюардесите го питат каков желае да пие, той споделя " мляко ". Подобно е и в " Портокал с часовников механизъм " - основният воин на Кубрик е младеж, пиещ мляко. По този метод се акцентира, че целият безпорядък, се основава в последна сметка от деца.

Виж още: Всички помним ''Дързост и красота''! Ето с какво се занимават и по какъв начин наподобяват актьорите през днешния ден

Източник thumbnail: RossHelen/AaronAmat/George Marks/iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР