Всичко това, което вчера се договаряхме с кабинета, беше на

...
Всичко това, което вчера се договаряхме с кабинета, беше на
Коментари Харесай

Симеон Караколев: Всичко, което се договорихме с кабинета, е само на думи. Очакваме споразумението

„ Всичко това, което през вчерашния ден се договаряхме с кабинета, беше на думи. Очакваме през днешния ден да получим плана на съглашение с държавното управление, който да го обсъдим на оперативни препоръки и най-късно в понеделник да бъде утвърден от наша страна и подписа “, съобщи Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация и член на управлението на Българската земеделска камара в предаването „ Тази събота “ по bTV.

 

Вчера земеделските производители оповестиха, че стопират ефикасните митинги, с които блокираха основни пътища в страната четири дни. Това се случи след среща на техни представители в Министерския съвет с премиера Николай Денков и министъра на земеделието Кирил Вътев.

 

„ За нас беше значимо фермерите да получават същата помощ, която са получавали 2022-2023. На поредност от срещи ние ясно и изрично излагахме нашите претенции през цялото време и казахме, че няма да отстъпим от тях. Те са разграничени в три групи: краткосрочните финансови цели за всички браншове, без зърнопроизводството, да се запазят ставките, които са били за подкрепяне на фермерите 2022-2023; за бранш „ Зърнопроизводство “ – до 3000 декара да получават абсолютно по 20 лева на декар “, изясни Караколев.

 

„ Поставихме настояванията си преди три седмици и след кръг от договаряния търсехме и аргументирахме настояванията си и през вчерашния ден всичко, което поискахме бе признато “, добави той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР