Всичко около се забрави - за източването на касата с

...
Всичко около се забрави - за източването на касата с
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Всичко около нарушенията в болница "Лозенец" се забрави

Всичко към се не помни - за източването на касата с подправени хоспитализации, за противозаконните трансплантации, разяснява през днешния ден в предаването " Въпросите " в ТВ1 някогашният длъжностен здравен министър в първото и второто служебно държавно управление на Стефан Янев Стойчо Кацаров. Според него досега от прокуратурата не са подхванали нищо, като само е чул, че е формирано досъдебно произвеждане.

Кацаров уточни, че сигналът за закононарушения, свързани с трансплантациите и търговия с органи е пристигнал от Интерпол. Той разясни, че не е издирван за разпит и повече информация за нарушаванията.

Повод за коментара му стана на територията на болничното заведение, за които новото управление твърди, че няма документи и не се знае кой и с какви средства го е направил. Според Кацаров това е било помещение за първокласно лекуване. За някогашния министър това е следващ епизод от някаква подмолна борба. Той напомни, че в края на всяка година болница " Лозенец " е получавала спомагателни средства от бюджета, по времето на държавните управления на ГЕРБ.

Според него по-големият проблем е, че източването на здравната каса с подправени хоспитализации и отчитане на здравни действия, които не са осъществени, нормално не се признава за закононарушение и се намират способи констатациите от инспекциите да не се одобряват и да се оспорват.
Още вижте във видеото
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР