Всичко е направено, а вода няма, до този извод стигаме,

...
Всичко е направено, а вода няма, до този извод стигаме,
Коментари Харесай

Всичко е направено, а вода няма, обобщиха от БСП, след изказване на министър Аврамова

Всичко е направено, а вода няма, до този извод стигаме, след вашето ревю, разгласи през днешния ден депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков. Поводът беше отговор на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова на въпрос в границите на парламентарния надзор за политиката на Министерство на регионалното развитие за попречване на заплахата от воден режим в някои обитаеми места и нуждата от вложения в инфраструктура във ВиК бранша.

В продължение на повече от шест минути Аврамова изясни по какъв начин от 2014 година насам има последователен и пореден метод в ръководството на Вик бранша и изброи всички тактики, наредби, и правилници, които го касаят. Аврамова сподели още, че по Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 " година има прединвестиционни проучвани за 14 области, които са дали изясненост какво е положението на мрежата и качеството на водата, и какви вложения са нужни.

Министърът сподели още, че ВиК оператори от тези области аплайват за финансиране на обща стойност 1.8 милиарда лева по европрограмата, които ще се осъществят в сегашния програмен интервал.

" Приходите понижават, разноските се усилват. Нужни са обилни вложения, цената на водата не може да генерира нужните средства, поради намалялата консумация и обществената търпимост. Търси се последователен метод за финансиране ", заключи Петя Аврамова.

След отговора на министъра, Таско Ерменков уточни, че Българска социалистическа партия внасят предложение за образуване на разискване по тематиката в Народното събрание, като дали то ще се одобри ще се реши на идващото съвещание на Народното събрание. Поводът е режимът на водата в Перник и опцията скоро и в други огромни обитаеми места да се вкара подобен. Вчера Аврамова заяви, че 127 хиляди души в 11 обитаеми места са в обстановка на дефицит на вода.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР