„Всичките ми възнаграждения са получавани в мои редовни сметки в

...
„Всичките ми възнаграждения са получавани в мои редовни сметки в
Коментари Харесай

Съпругът на Бокова: Свикнал съм да ме компрометират

„ Всичките ми хонорари са получавани в мои постоянни сметки в България и чужбина, декларирани са и са платени налози у нас”, споделя пред в. "24 часа " българският представител в Европейската банка за възобновяване и развиване в Лондон и брачен партньор на Ирина Бокова Калин Митрев.

По думите му той е привикнал фамилията да бъде компрометирано в опит да се злепостави Бокова.

Името на Калин Митрев изплува в огромна скица за пране на пари и подкупване на политици, ръководена от държавното управление на Азербайджан. За интервенцията, при която 2,9 милиарда $ са изпрани през 4 компании, регистрирани във Англия, сигнализираха английския „ Гардиън”, френския „ Монд” и още осем огромни издания. Част от средствата са отишли към сметки на европейски общественици.

"След като напуснах Европейска банка за възстановяване и развитие, четири години работих като самостоятелен съветник в България, Швейцария, Кипър, Англия, Азербайджан и други страни. Цитираните заплащания са по тригодишен контракт с частната азербайджанска компания “Авуар Ко”. Тогава тя работеше главно по държавна стратегия за попречване и надзор на периодическите наводнения по поречието на реките Кура и Арас. В плана участваха доста локални и непознати частни компании и обществени организации.

Потърсиха ме поради дългогодишния ми опит с огромни планове. Съветвах компанията по какъв начин да взе участие в публично-частни състезания и планове, да ползва най-хубавите европейски и международни практики в тази област, да работи с интернационалните финансови институции и да си сътрудничи с огромни международни компании. Прекратих контракта, както го изискват разпоредбите, преди да стартира още веднъж работа като представител на България в Европейска банка за възстановяване и развитие през 2014 година.

По въпроса за това по какъв начин и от кое място компанията е превеждала моето заплащане, не мога да давам отговор и нямам отношение към този въпрос. Той е от компетенцията на компанията, която единствена познава своите заплащания и сметки. За мен е значимо, че всичките ми хонорари са получавани в мои постоянни сметки в България и чужбина, декларирани са и са с платени налози в България ", споделя Митрев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР