Всичките 4 села в община Козлодуй вече си имат кмет

...
Всичките 4 села в община Козлодуй вече си имат кмет
Коментари Харесай

Всички села в Козлодуйско си избраха кметове на първи тур

Всичките 4 села в община Козлодуй към този момент си имат кмет още след първия тур на локални избори 2019, научи BulNews.bg.
В две от обитаемоте места в региона имаше единствено по един претендент. Това са Хърлец и Крива бара, където никой не се осмели да се изправи против досегашните управници. Така отпред остават надлежно Огнемир Симов от Българска социалистическа партия и Илиян Иванов от ГЕРБ.
Същият си остава кметът и в село Гложене – Петко Петков, повдигнат от ГЕРБ. Той обаче е имал конкурент – Борислав Маринов от Българска социалистическа партия. За остарелия нов властник са дали своят вот 77.89% от гласоподавателите или 962-ма души, а за аления мераклия – 19.35%, което са 239 индивида. Никого не са подкрепили 34 или 2.75% от гласоподавателите.
Единствената изненада е в село Бутан. Там досегашният кмет Ивайло Иванов от БДЦ загуби борбата за трети мандат. Срещу него ГЕРБ изправи Кирилка Асенова, която се пребори за по-голяма поддръжка от хората. Със своите 667 гласа тя постигнала 53.92% и по този начин издухала ексуправника. За него имало единствено 551 бюлетини, което прави 44.54%. Опцията „ Не поддържам никого “ е определена от 19 индивида или 1.54%.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР