Всички знаете за срещата снощи, както и че получихме конкретни

...
Всички знаете за срещата снощи, както и че получихме конкретни
Коментари Харесай

Земеделците са в пълна протестна готовност

Всички знаете за срещата нощес, както и че получихме съответни оферти – подкрепяне да получат всички зърнопроизводителни стопанства, които заявяват за 2023 година загуба. Това съобщи Илия Проданов от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Проданов акцентира, че ставката за подкрепяне е 10 лева за първите 3 хиляди дка до 30 март, а за тези с над 3 хиляди дка - 5 лева в този момент, и 5 лева до 30 септември.

Проданов е безапелационен, че браншът държи на законодателните начинания, които, по думите му, „ за всеки разумен земеделец са по-важни от финансите ", и водят до дългосрочност и дълготрайно решение на техните проблеми. „ Дали това ще бъде утвърдено от хората по места, все още решение няма. Днес тези хора се събират на всички места и вземат решение ", сподели той и добави, че все още утрешният митинг не е анулиран и няма решение дали ще се анулира, или ще се организира.

Цветан Цеков от Браншова камара „ Плодове и зеленчуци " изясни, че обстановката е извънредно тежка и всяко съществено отклоняване от финансовите подпомагания, които предходните години получаваха по така наречен украинска помощ, са рискови. „ Нашите площи, нашата продукция понижава всяка измината година ", добави той и показа, че диалозите с държавното управление са били извънредно тежки и в елементи, като посочи:

„ Стигнахме до там, че би трябвало да демонстрираме действителни разноски, фактури. "

Според него има някакво схващане, има разговор, само че с цел да бъде конструктивен и с цел да бъде решителен и удовлетворяващ, земеделските производителите би трябвало да бъдат финансово задоволени. „ Законодателните промени са извънредно значими за нас ", съобщи Цеков.

Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация разгласи, че в границите на тази седмица чакат нова среща, на която да бъде подложен явен проект за всеки един закон със периоди по кое време ще бъде качен. „ Протестната подготвеност не е анулирана ", заяви той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР