Всички знаете за срещата снощи, както и че получихме конкретни

...
Всички знаете за срещата снощи, както и че получихме конкретни
Коментари Харесай

Симеон Караколев: Земеделците са в пълна протестна готовност

Всички знаете за срещата нощес, както и че получихме съответни оферти – подкрепяне да получат всички зърнопроизводителни стопанства, които заявяват за 2023 година загуба.


Това съобщи Илия Проданов от Националната асоциация на зърнопроизводителите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Проданов акцентира, че ставката за подкрепяне е 10 лева за първите 3 хиляди дка до 30 март, а за тези с над 3 хиляди дка - 5 лева в този момент, и 5 лева до 30 септември.

Проданов е безапелационен, че браншът държи на законодателните начинания, които, по думите му, „ за всеки разумен земеделец са по-важни от финансите ", и водят до дългосрочност и дълготрайно решение на техните проблеми. „ Дали това ще бъде утвърдено от хората по места, все още решение няма. Днес тези хора се събират на всички места и вземат решение ", сподели той и добави, че все още утрешният митинг не е анулиран и няма решение дали ще се анулира, или ще се организира.

Цветан Цеков от Браншова камара „ Плодове и зеленчуци " изясни, че обстановката е извънредно тежка и всяко съществено отклоняване от финансовите подпомагания, които предходните години получаваха по така наречен украинска помощ, са рискови. „ Нашите площи, нашата продукция понижава всяка измината година ", добави той и показа, че диалозите с държавното управление са били извънредно тежки и в елементи, като посочи:

„ Стигнахме до там, че би трябвало да демонстрираме действителни разноски, фактури. "

Според него има някакво схващане, има разговор, само че с цел да бъде конструктивен и с цел да бъде решителен и удовлетворяващ, земеделските производителите би трябвало да бъдат финансово задоволени. „ Законодателните промени са извънредно значими за нас ", съобщи Цеков.

Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация разгласи, че в границите на тази седмица чакат нова среща, на която да бъде подложен явен проект за всеки един закон със периоди по кое време ще бъде качен. „ Протестната подготвеност не е анулирана ", заяви той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР