Всички знаем колко опасно е пушенето, но въпреки това мнозина

...
Всички знаем колко опасно е пушенето, но въпреки това мнозина
Коментари Харесай

Ако го правите, веднага престанете: Пушенето ви на балкона е много опасно за децата

Всички знаем какъв брой рисково е пушенето, само че все пак мнозина от нас не се отхвърлят от този нездравословен табиет. Употребата на тютюн заплашва освен личното ни здраве, само че и здравето на другите към нас, а най-много това на децата.
Според предходно интернационално изследване на Световната здравна организация (СЗО), пасивното пушене убива 600 000 души годишно. Проучванията демонстрират, че пасивното пушене предизвиква сърдечни болести, инсулти, астма и рак на белия дроб. И даже в случай че пушачите излязат на открито, с цел да пушат, те излагат на риск всичко към себе си, само че на-вече децата им.

За страдание не са малко пушачите, които пушат цигари даже в наличието на личните си деца. Въпреки това, даже в случай че родителите пушат на балкона те, съгласно специалисти, заплашват здравето на децата.
Ет по какъв начин, в случай че пушите даже и на терасата, излагате освен себе си, само че и децата ви на куп рискове:
Дим в косата и облеклата
Повечето пушачи знаят, че димът е рисков за техните деца. Затова и доста родители гледат да не пушат вкъщи пред децата си. Много родители оповестяват, че пушат „ единствено “ на балкона или пред вратата.

Някои пушачи считат, че димът не е рисков за децата. Въпреки обстоятелството, че родителите пушат единствено на улицата, децата им развиват астма или бронхит доста по-често, в сравнение с малчуганите на непушачите. Експерти от немския Център за проучване на рака (DKFZ) споделят следното: „ Децата на родителите, които пушат, са по-склонни да страдат от остри и хронични респираторни болести “. При тези деца кашлицата, храчките и задухът са по-чести. Но цигареният пушек съдържа такава висока централизация на дребни прахови частици, че „ резултатът от дребните количества може да има резултат върху тялото “. Нездравословните субстанции влизат в жилището. Който пуши извън, носи никотин, канцерогенни субстанции, вдишани частици и други токсични субстанции в жилището.

Тютюневият пушек съдържа повече от 4000 химикали, от които най-малко 200 са нездравословни за хората. Според DKFZ, съставките на тютюневия пушек освен излизат от косата и облеклата, само че и от ръцете във въздуха. Пушачите издишаха частици пушек в продължение на 90 секунди след последното абсорбция. Всичко това води до обстоятелството, че останките от тютюнев пушек се намират даже в жилища, където никой не е запалвал цигара.
Децата са изключително уязвими
Пушенето е главен рисков фактор за белодробни болести при деца. Дори в фамилиите на пушачите, където пушенето е единствено на улицата, децата постоянно страдат от сходни заболявания.

Според педиатрите, да вземем за пример, равнището на никотина в домашния прахуляк се покачва в такива семейства. Според откривателя на рака Schaller бебетата и дребните деца са наранени най-вече от инжектирания пушек. Съществува и риск, защото дребните деца взимат всичко в устата си и смучат. Относително малко се знае за дълготрайните резултати от този приток на замърсители. Въпреки това, съгласно Федералния център за здравно обучение, децата по принцип са изключително чувствителни към токсините.

По-добре е да не се пуши
Ако родителите пушат на улицата, най-добре е да се употребява яке и шапка, които по-късно се отстраняват. Лекарите поучават родителите да „ се въздържат от пушене, с цел да не наранят децата си “. Тъй като няма предел за резултатите на пасивното пушене върху тялото, под който няма заплаха, всяко влияние е обвързвано с заплаха. За да се предотврати увреждане на децата, се предлага изцяло да се откаже от пушенето.

Откажете цигарите със… сода
Пушенето на балкона усилва риска от развиване на фетален тютюнев синдром?
Ако ембрионът или плодът са изложени на никотин и други отрови, съдържащи се в тютюневия пушек, рискът от вродени недостатъци се усилва. В изключителни случаи тези пострадвания могат даже да доведат до прибързано раждане или импровизиран аборт. През 1957 година е оповестено първото изследване, което демонстрира понижаване на телесното тегло при раждане при майките-пушачи. През идващите десетилетия се появиха към 10 000 други медицински изявления, описващи връзката сред пасивното пушене и растежа на плода. Последните изследвания демонстрират и връзката сред използването на тютюн по време на бременност и затлъстяване.

Пушенето е също една от аргументите за недоносеност и импровизиран аборт, перинатална смъртност и синдром на неочаквана детска гибел.
От съображения за сигурност на всички родители се предлага да се откажат от пушенето. Никотинът вреди освен на детето, само че и на родителите.
Инфо: jenata.blitz.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР