Всички знаем колко е важна косата за нас, жените. Но

...
Всички знаем колко е важна косата за нас, жените. Но
Коментари Харесай

Косата през лятото - да се погрижим за нея, за да е красива през есента

Всички знаем какъв брой е значима косата за нас, дамите. Но и не са малко тези от нас, които не поставят задоволително грижи за нея, а от време на време даже се оправдават със сезоните за неприятното и положение. Като жена, която безусловно всяка есен се сблъсква с косопада, бих се съгласила, че промяната на сезоните оказва някакво въздействие. Но и бих споделила, че това, което предизвиквам на косата си през лятото надали е без значение, с цел да всяка есен тя пада в доста по-големи количества. Какво забравяме да вършим лятото, с цел да я поддържаме в съвършена форма и какви неточности вършим?

Ултравиолетовите лъчи имат пагубно въздействие както върху кожата, по този начин и върху косата и скалпа. Лятното слънце няма благосклонност към никого и поврежда косъма прекалено много, като го прибавим към това, което самите ние му предизвикваме. Фактори като горещина, пот и прахуляк усилват проблеми като пърхот, омазняване и разцвет. През летния интервал скалпът става изсъхнал и раздразним, а множеството от нас не вършат нищо по-различно от останалите сезони, с което да поддържат в добра форма косата си.

Ето ги и препоръките, които е добре да съблюдаваме лятото, с цел да не се оплакваме от безпределно изтощена и падаща коса през есента.

Често подкастряне - в случай че видите изсушени, накъсани и цъфтящи краища, неотложно посетете коафьор. Този сезон може да го вършиме по-често от нормалното, тъй като слънцето си споделя думата, а в случай че сте решили да пускате дълга коса, не в този момент е времето. Така или другояче тя няма да пораства, в случай че цъфти, а и в тези жеги ще ви е надалеч по-комфортно с по-къса коса. Поддържайте я в добра форма.

Забравете за боядисването. То в допълнение ще изтощи косъма, а по-късно от слънцето цветът може да изсветлее и резултатът в действителност няма да ви хареса. Следва наново боядисване т.е. още по-голям тормоз за косата. Най-добре да прибегнете към промяна на цвета през есента или в края на зимата.

Обичате ли да плувате? А мислите ли за косата си в тези моменти? Когато отидем с чиста коса на плажа или на басейн, тя е доста по-податлива на нездравословното въздействие на солената вода и на химикалите в басейна, в сравнение с когато е леко нечиста. В басейните изключително, има доста химикали, които повреждат и изтощават космения фоликул. Затова е добре миенето на косата да го оставяте за след плаж и да влизате да плувате с шапка или най-малкото с прибрана на кок коса.

Захвърлете геловете и лаковете за коса. Оставете косата си да диша. Поне през лятото. На морето нямате потребност от съвършена прическа. След през целия ден на слънце и изкъпана с морска вода, косата най-малкото има потребност и от стерилизиращ артикул. Това е в положение да я довърши.

И в случай че не желаете да продължите да дехидратирате косъма, забравете за сешоара и за пресата, най-малко, когато сте на отмора. Абсолютно ненужни аксесоари, които едно, че ще ви тежат в багажа и второ- няма да създадат косата ви по-хубава, а в противен случай. Есента ще усетите напълно осезаемо нездравословното им въздействие. Красивата коса най-често е онази, която свободно пада по раменете ви и даже е леко рошава. А в този момент имате топлота в остатък, с цел да си позволите да я сушите без намесата на сешоар.

Осигурете си спомагателна отбрана - в случай че не обичате да носите шапка, а даже да слагате от време на време такава, хубаво е и да употребявате лосиони и масла за коса, които имат слънцезащитен фактор. Особено дамите, които имат по-тънък косъм.

Не прекалявайте с шампоана и използвайте и еликсир за предотвратяване. През лятото се потим доста повече и заради тази причина мием и косата си по-често. Не го правете, тъй като по този начин свиквате косъма и той стартира да се омазнява по-бързо. Балсамът е целесъобразен също, в случай че желаете по-мека, здрава и красива коса. Не забравяйте и възстановяващите маски най-малко два пъти месечно.

И не на последно място - пийте задоволително течности и яжте повече плодове. Ако не го вършиме, най-малко си вземете витамини за вътрешен банкет, тъй като лятото е освен прелестно. Понякога може да бъде и подло. И то освен за косите ни.

Грижете се за себе си. Лято е. Кога, в случай че не в този момент? По-дълъг ден, повече свободно време…Използвайте го за приятни преживявания, само че деликатно и с грижа.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР