Всички знаем колко е мъчително да лежим в леглото, опитвайки

...
Всички знаем колко е мъчително да лежим в леглото, опитвайки
Коментари Харесай

Край на безсънните нощи с тези техники

Всички знаем какъв брой е трудно да лежим в леглото, пробвайки се да заспим допустимо най-бързо, с цел да сме свежи на идната заран. В тази обстановка не оказва помощ нито броенето на овце, нито билковите чайове, камо ли пък висенето на телефона в обществените мрежи.

Когато обаче човек е в армията и има трудности със съня, казусът става още по-сериозен. Затова не е учудващо, че военните си имат специфични техники, с които да не се лишават от отмора. Те са описани в книгата „ Почивай и побеждавай: Да се справяш като първенец “, написана от Лойд Бъд Уинтър – треньор, който е обучавал 27 амеркански олимпийски първенци през 29-годишната си кариера. 

1. Отпуснете мускулите на лицето, в това число езика, челюстта и мускулите към очите.

2. Снижете раменете толкоз, колкото можете преди да отпуснете горната и долната част на едната, а след това и на другата ръка.

3. Издишайте, отпуснете гърди, а по-късно и краката, като започнете от бедрата, а по-късно минете към долната част на краката.

4. След 10 секунди на надълбоко разпределяне изчистите изцяло мозъка си и си представете една от следните картини, които ще оказват помощ да се унесете:
Лежите в кану посред умерено езеро, а над вас няма друго, с изключение на синьото небе.Сгушени сте в черен кадифен хамак в напълно черна стая.Повтаряте си „ не мисли, не мисли, не мисли “ още веднъж и още веднъж в продължение на 10 секунди.
Учените настояват, че тези техники имат 96% успеваемост след 6 седмици упражняване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР