Всички знаем колко безкрайно много подсилващи свойства имат медът. Медените

...
Всички знаем колко безкрайно много подсилващи свойства имат медът. Медените
Коментари Харесай

Пчелна пита - за какво се консумира?

Всички знаем какъв брой безпределно доста подсилващи свойства имат медът. Медените пити, от своя страна, също има някои незаменими изгоди, за които е хубаво да знаете. Пчелите ги създават в кошерите си, като те са формирани от пчелен восък и се употребяват за запазване на мед, който е в най-чистата си и сурова форма.

Пчелните пити имат доста изгоди за човешкото здраве. Те са подобаващи както за подсилване на имунната система, по този начин и за възстановяване на енергийния баланс и набиране на скъпи антиоксиданти, минерали и аминокиселини.

Пчелният восък съдържа дълговерижни мастни киселини и алкохолни съединения, които са потребни за сърдечната система и спомагат за намаляването на равнищата на нездравословния холестерол. От друга страна, тези алкохоли възстановяват функционалността на черния дроб при натрупването на непотребни мазнини в тялото.

Антиоксидантното деяние на този естествен естествен артикул оказва помощ за справяне с нездравословните отрови.

Пчелната пита, както и медът и пчелният прашец, съдържа субстанции, които ускоряват имунитета и оказват помощ за по-бързото превъзмогване на досадните настинки и вирусни инфекции, по тази причина е наложително я прибавете към листата с имуностимулиращите артикули.

 Пчелна пита

Набавете си буркан с мед, в който има пита. Вземете малко парче от нея и го дъвчете в продължение на няколко минути, след което изплюйте восъчния излишък. Правете това 3-4 пъти на ден.

Според разнообразни експерти постоянното дъвчене на пчелна пита е ефикасен способ за положителната орална хигиена и стерилизация - по този метод се почистват зъбите, венците и се отстранява насъбрана плака.

Сезонните алергии могат да бъдат извънредно неприятна част от нашето всекидневие. Медената пита има позитивно деяние за облекчение на някои от най-характерните признаци - хрема, сълзене на очите и кихане. Дъвчете късчета пита още преди да е почнал алергичният сезон.

Липсата на сила има забележителен резултат върху активността на човешкото тяло. Антибиотичните свойства на тази пита усъвършенстват храносмилането, спомагат за прочистването на кръвоносните съдове и обезпечават огромно количество сила.

Восъкът има удобно деяние при язви или колити, защото спомага за вярното действие на двигателната и отделителната интензивност на стомаха. Тогава останалото парче восък в устата би трябвало да се преглътне деликатно, само че преди този момент е добре да се консултирате с доктор.

 Пчелно млечице

Освен мед пчелните пити съдържат още пчелен прашец, пчелно млечице и прополис.

Пчелният прашец е артикул с растителен генезис, който съдържа редица хранителни субстанции и дейни детайли, които усъвършенстват тонуса и укрепват имунитета ни.

Пчелното млечице е богато на витамини и протеини и служи за храна на пчеличките в кошера. То укрепва организма и работи сносно върху положението на кожата и косата.

Антибактериалното и антиоксидантното деяние на прополиса спомагат при настинки, инфекции и рани. В него се съдържат огромни количества етерични масла и смола.

Въпреки редицата потребни дейности не забравяйте да консумирате тези артикули в умерени количества.

Вижте още по какъв начин да замените захарта с мед и изберете някоя от тези лечебни предписания с мед.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР