Всички знаем колко бързо се променя автомобилната индустрия, а с

...
Всички знаем колко бързо се променя автомобилната индустрия, а с
Коментари Харесай

Гугъл разкри любопитна тайна за шофьорите и интернет

Всички знаем какъв брой бързо се трансформира автомобилната промишленост, а с нея и потребностите и настояванията на потребителите. За да добие по-ясна визия по въпроса, Гугъл извади данни за това какво търсят потребителите най-често, което е обвързвано с коли. Данните са били събрани от търсения, пристигнали от Съединени американски щати, Германия и Япония, като представителна извадка на автомобилния свят, оповестява " Трафик ".
Гугъл са ревизирали какви са трендовете в търсенията, като са извадили сезонните вариации в кривата, каквито са формирани да вземем за пример от “зимни гуми” през зимата и “кабриолети” през лятото. Освен това Гугъл са разгледали какви видео клипове се качват най-често в YouTube и по-точно - на каква тема са те и кои марки коли се загатват най-често. Накрая от Гугъл са разискали резултатите с 1000 индивида, говорейки за това по какъв начин новите трендове в автомобилната промишленост засягат животите им.

Оказва се, че в Щатите търсят най-вече аксесоари за домашни любимци за коли, написа Hicomm. Броят на търсения за сходни артикули се усилва непрестанно оттатък океана, а наподобява, че тази наклонност не е останала незабелязана и от производителите. Вече научихме за новите акции на Volvo и Land Rover, свързани с улеснението на транспорта на вашите кучета.



Немците явно не са толкоз заинтригувани от това да е комфортно на кучето им, колкото от това да не им е скучно, до момента в който пътуват. За задачата най-често търсят в интернет аудио системи и по-точно аудио системи, съвместими с DAB (от англ. Digital Audio Broadcasting). DAB е стандарт за цифрово предаване на радио сигнал, въведен в Германия и някои други европейски страни още през 2010-а година. По-старите приемници към този момент не са съвместими с новата технология, поради което се постанова немският консуматор бързо да се достави с аудио система, съвместима с DAB.



Какво им е най-необходимо на японците? На първо място е търсенето за “авто аксесоари”.Сред най-търсените артикули са възглавници, калъфи за кормила и… овлажнители за въздуха в автомобила. Според данните в Япония се търсят приблизително пет пъти повече сходни аксесоари, в сравнение с в Германия. От Гугъл отдават това на обстоятелството, че японските поданици прекарват от ден на ден време пътувайки с колите си.



Любопитно е и какво сплотява трите страни, а това е търсенето на камера за табло или т.нар видеорегистратор, както и приложенията, които карат смарт телефоните да работят като подобен. Всички сме виждали забавни видео клипове от съветските пътища, само че наподобява, че и останалата част от света има какво да ни покаже. Изненадващ факт е, че в интернет се търсят видеорегистратори три пъти повече, в сравнение с се търсят самостоятелни коли.

Гугъл показва подобен отчет за първи път, тъй че ще е забавно да проверим данните и идната година, с цел да забележим какво се е трансформирало и какво не.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР