Всички знаем, че морето изморява, но умората не винаги кара

...
Всички знаем, че морето изморява, но умората не винаги кара
Коментари Харесай

Защо децата са по-неспокойни на морето?

Всички знаем, че морето изморява, само че умората не постоянно кара дребните да спят, от време на време ги прави неспокойни. Нека се опитаме да разберем по какъв начин да помогнем на нашите деца да се насладят на първите си морски ваканции със успокоение.
Защо морето прави децата неспокойни?
Всички педиатри поучават да водите децата на отмора със себе си, даже и новородени, несъмнено въоръжени с нужните защитни средства. Безпокойството и стресът явно би трябвало да бъдат оставени вкъщи. Новите родители обаче нормално са по чувствителни при смяната в настроенията и положенията на бебето, без да знаят, че всички страсти неизбежно се предават на детето и се впускат в един затворен кръг на напрежение и безпокойствие.

Ето за какво е доста значимо да запазите успокоение. Може да се случи определеният интервал на почивка да съвпадне с доста значими етапи на напредък, като появяването на първите зъбки, началото на отбиването или потреблението на гърнето. Това са значими прекарвания за детето, само че никога не са основателна причина да се откажете от морето.

Съдържащият се в морския аерозол йод задейства обмяната на веществата,а високите температури, съчетани със мощна бляскавост, подтикват съня, изключително даже след умерено физическо натоварване (ходене по пясъка, къпане).

Колко време би трябвало да прекарват децата на плажа?
 Добави изложение

Най-добре е да избягвате плажа сред 12 и 16 часа, тъй като в тези часове дезориентиращият резултат е доста по-силен.

Има ли верен интервал за водене на децата на море?
Мнозина биха дали отговор с да, само че малко на брой знаят, че това не е по този начин. Това са изречения, които към този момент наподобяват като правила и постоянно чуваме, че най-хубавото време за водене на деца на море е през месеците юни и септември.

Вярно е, че в първите дни детето може да се окаже малко " комплицирано ", само че това се дължи на новостите, на промяната на климата, а ние, родителите, би трябвало да подтикваме по-бързата адаптация и да осигурим успокоение на децата.

Не налагайте графици на детето си да остане на плажа, в случай че изяви предпочитание да си тръгне, угодете му, в случай че в противен случай желае да остане и да играе, оставете го да се забавлява.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Значението на морето за децата
 Добави изложение

Слънцето има неоспоримо удобно влияние върху здравето на децата:
то подтиква производството на витамин D, като оказва помощ за подсилване на скелетната система във етапа на развиване: витамин D в действителност е от значително значение за усвояването на калция и затова за калцирането на костите; слънчевите лъчи оказват помощ за подсилване на имунната система, което прави децата ни по-устойчиви на заболяванията, които нормално се популяризират в учебно заведение през студените месеци; слънцето подтиква метаболизма посредством ускорение на клетъчната интензивност. Това в действителност е и повода да имате повече вкус през лятото; излагането на слънце усъвършенства настроението ви!

Освен това контактът с морската вода е здравословен и релаксиращ за децата, а също по този начин може да им помогне да се срещнат плуването по занимателен метод. Освен това нашите малчугани ще могат да се възползват, без да знаят, от преимуществата на по този начин наречения „ морски въздух “. В него се съдържат йод, калции и соли, които се вдишват и са панацея за дихателните пътища, защото ги пречистват и вършат организма по-устойчив на вируси и настинки, които засягат децата през есента и зимата.

Хранене по време морската отмора
Когато отидете на море е целесъобразно да измененията диетата на децата (дори своята в действителност), с цел да се насладите изцяло на изгодите от слънцето и да избегнете неприятни последици.
Наблягайте на плодовете и зеленчуците, изключително на морковите и доматите, които съдържат огромни количества витамин Е и каротин. Подходящи са и леко подправената паста и ориз, както и сладолед и кисело мляко. Избягвайте пържени храни или прекомерно обработени десерти, които с изключение на всичко друго също лишават доста време за храносмилане. Винаги е по-добре да карате децата да пият доста вода. Плодовите сокове също са положителни, изключително в случай че съдържат малко захар. От друга страна би трябвало да се заобикалят газираните и замразените питиета. За деца на възраст над три години могат да бъдат потребни и хранителни добавки, които би трябвало да бъдат предложени от педиатър и за предпочитане се стартират два месеца преди почивката.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР