Всички знаем, че лимоните наистина са еликсир за здравето. Всъщност,

...
Всички знаем, че лимоните наистина са еликсир за здравето. Всъщност,
Коментари Харесай

Лимоновата кора може да премахне болките в ставите

Всички знаем, че лимоните в действителност са балсам за здравето. Всъщност, евентуално знаете, че е отлично да пиете сок от лимон заран преди закуска. Яденето на лимони всеки ден в действителност ни дава здраве! Това е най-култивираният плод в света. Той е цялостен с минерали и витамини, като C, A, B1, B6, магнезий, биофлавоноиди, фолиева киселина, пектин, фосфор, калий, калций.

Всички те дружно ви дават отбрана от доста заболявания, като да вземем за пример диабет. Редовното ядене или пиянство на лимони и сокове също ще имат добър резултат върху стомаха, черния дроб, червата и имунитета. Бременните дами могат да се отърват от утринното гадене, в случай че употребяват лимонен сок, разводнен с вода. Тази лимонада в действителност облекчава гаденето. Лимоновата кора е антисептична, а листата на лимона са били употребявани за облекчение на признаците на тресчица от епохи.

Но знаете ли, че лимонът оказва помощ при болки в ставите? Лимоновата кора е цялостна с богати етерични масла, които успокояват кръвоносните съдове и имат противовъзпалителни свойства. Затова тя е отлично средство да се отървете от този тип болежка.

Предлагаме ви 2 от най-хубавите способи за потребление на лимонова кора против болки в ставите.

1. Трябва да смелите или настържете кора от няколко лимона, само че имайте поради, че е нужна единствено от жълта кора! Поставете малко от кората върху марля, прикрепете към мъчителното място и завържете превръзка. Оставете превръзката за 2-3 часа. Ако имате нежна и сензитивна кожа, можете авансово да намажете кожата с малко зехтин или друго растително масло.

 лимоново масло

2. Вземете 2 лимона и ги обелете, след което поставете корите в стъклен буркан. Налейте малко зехтин, да покрива корите и малко от горната страна и компактно затворете капака. Тази примес би трябвало да кисне на топло в продължение на 2 седмици. След това прецедете и ще имате подготвен маслен извлек от лимонови кори. Как да го употребявате?

Вземете марля, натопете я в маслото и направете с нея превръзка на мъчителната става за през нощта. Измийте с топла вода сутринта. Маслото също можете да употребявате за втриване и масажиране при проблеми с костно-мускулната система.

Използвайте лимона и кората му за поддържане на положително здраве при леки и хронични положения. Ако имате обаче съществени здравословни проблеми или мощна болежка, предлагаме ви да потърсите съвет от доктор.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР