Всички знаем, че има забавяне по отношение на Плана за

...
Всички знаем, че има забавяне по отношение на Плана за
Коментари Харесай

Премиерът Денков: С Борисов изчистихме недоразумението за ПВУ

Всички знаем, че има закъснение във връзка с Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), като законопроектите, свързани с правосъдната система и енергетиката. Тази заран се чух с господин Борисов, мисля, че изчистихме това неразбирателство.

Това сподели министър-председателят акад., потвърждавайки, че е разговарял с водача на ГЕРБ Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по отношение на териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони.

По отношение на ПВУ всички знаем, че има закъснение. То е свързано с някои от най-тежките промени както във връзка с правосъдната система, по този начин и във връзка с енергетиката. Промените в правосъдната система, в енергетиката не се вършат, тъй като някой ги желае, а тъй като са промени, от които имат потребност българските жители, с цел да се обезпечи бъдеще, което е по-добро за хората в България, изясни министър председателят. 

Денков акцентира, че е оптимист, че това ще бъде разбрано и уточни, че документите ще бъдат показани в първата седмица на октомври. " В тях ще бъдат обрисувани измененията в ПВУ, териториалните проекти, пътната карта за климатичния преход. С представянето им пред Европейска комисия, процесът на уточняването на тези документи не завършва, а стартира преговорен развой, в който ние имаме два-три месеца до края на годината да уточним всички текстове ", сподели още той. 

По думите му въпросните над 1,4 милиарда лв. няма да влязат в тези райони, в случай че изпуснем момента.

Министър-председателят напомни, че това, което са създали, е безусловно да извадят всички горещи тематики, да ги сложат на масата, да предложат решения и да търсят единодушие.

„ Колкото и да е мъчно, тъй като от тях зависи бъдещето на България ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР