Всички заедно можем да направим така, че България да бъде

...
Всички заедно можем да направим така, че България да бъде
Коментари Харесай

Мария Габриел: България трябва да бъде фактор в Югоизточна Европа

" Всички дружно можем да създадем по този начин, че България да бъде фактор за непоклатимост и сигурност в Югоизточна Европа. Нашата цел е да превърнем провокациите във благоприятни условия, думите – в дейности ". Това съобщи външният министър и вицепремиер Мария Габриел на конференцията " Външнополитическата тактика на Република България - провокации и благоприятни условия ".

" Свидетели сме на коренно изменена интернационална среда, рецесии пред сигурността, съветската експанзия против Украйна, хибридни дейности и хакерски атаки ", съобщи външният министър.

Габриел означи, че идният стратегически документ за външнополитическите цели ще има за цел да усили предвидимостта, публичността и да образува явен консенсус по външнополитически цели.

Публичният документ ще има явен обсег, който да очертае външнополитическата тактика на България в средносрочен проект.

Вицепремиерът уточни, че икономическата дипломация добива нови измерения, а основаването на нови стратегически партньорства е все по-важно.

" Цели райони се преглеждат като единно геополитическо пространство, най-близките до нас са Западните Балкани и Черно море ", сподели Габриел, представена от БГНЕС.

" Диалогът и дипломацията са мостът за предвидимо обмисляне и договаряния за постоянен, новаторски свят ", добави тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР