Всички войни рано или късно приключват. Колкото по-скоро осъзнае, че

...
Всички войни рано или късно приключват. Колкото по-скоро осъзнае, че
Коментари Харесай

Посланикът на Армения: Агресията започна от Азербайджан, този конфликт няма военно решение

Всички войни рано или късно завършват. Колкото по-скоро осъзнае, че няма военно позволение за този спор, толкоз по-скоро ще се реши той. И се надявам това да стане доста скоро. Това сподели в студиото на btv посланикyt на Н.Пр. господин Армен Едигарян.
Посланикът на Азербайджан през вчерашния ден сподели фотография на първата дама на Армения, твръдейки, че тя учавства във военните дейности. Снимката е правена в края на август, когато нямаше военни дейности. Как да се доверим на Азербайджан, когато дипломатически източници употребяват подправени новни, стартира посланикът. Да, това е съпрудагат на президента, която взе участие в обучение на дами кадети. В Армения дамите могат да имат военно ообучение, разясни той.
 Посланикът на Азербайджан: Територията ни е окупирана, интернационалната общественост да окаже напън върху Армения Посланикът на Азербайджан: Територията ни е окупирана, интернационалната общественост да окаже напън върху Армения
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации насочи апели да се прекратят враждебните връзки сред двете страни и те да се върнат на масата за прочие..
Азербайджанската страна твърди,че са реагирали на дейностите на Армения. Но има неоспорими обстоятелства, че експанзията стартира от Азербайджан и подкоготвката за това е почнала доста преди този момент. Виждахме такива сигнали и знаци, най-същественият от които е прочувствената и изпълнена с ненавист тирада на премиера на Азербайджан пред Асамблеята на Организация на обединените нации, разяснява н.пр. Армен Едигарян.
В същото време при започване на август започнаха шоирокомащабни учения на Турция и Азербайджан, а турските сили останаха в страната и след края на ученнията.
Вчера посланика на Азербайджан отхвърли Турция да взе участие в тези военни дейности сега, само че има данни за противоположното.  В Източен Анадол има турски дронове, които виждаме, има турски съветници в азербайджанските военни сили. Много притестнително е, че те оказват помощ да се крият също и представители на терористични организации в армията на Азербайджан, акцентира посланика на Армения.
Това са неоспоримифакти. Вчера имаше изказване на външното министерство на аруската федерация, които споделиха, че има такива хора в армията на Азербайджан, акцентира той.
 Дойче веле: Какво подхранва войната сред Армения и Азербайджан? Дойче веле: Какво подхранва войната сред Армения и Азербайджан?
Конфликтът сред Армения и Азербайдажан по отношение на Нагорни Карабах още веднъж се изостри в края на предходната седмица. По всички линии на съприк...
Разликата сред последната ескалация на напрежението сред Армения и Азербайджан, провокирана от Азербайджан, от предходните, е точно в държанието на Турция. Сега те освен заплашват, а непосредствено вземат участие в спора. Министър Чавушоглу сподели, че ще оказва помощ на бойното поле и масата на договарянията. Най-доброто, което Турция може да направи е да се отдръпна и да не се намесва в такива спорове, които разклащат сигурността в Кавказкия район.
Армения обмисля ли признаването на? Първо, това, което Армения прави, е да подсигурява сигурността и оцеляването на хората в Арцах(Нагорни Карабах). Какво ще напрви страната в бъдеще, ще зависи от потребностите да отбрани хората в тази област.
Хората споделят, че външната политика е продължение на вътрешната – това е годно за Азербайджан. Поради кадифената гражданска война през 2018г., която беше  като леден душ за прилежащите страни, Азербайджан е в неприятно положение. Същото стана и в този момент - за една вечер. Освен това страната е в неприятно икономическо положение - имат икономическа рецесия в Азербайджан, тъй като парите от нефта не могат да решат всички проблеми, защото са разпределени сред малко на брой, изясни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР