Всички войни да бъдат прекратени - за това призова папа

...
Всички войни да бъдат прекратени - за това призова папа
Коментари Харесай

Папа Франциск: Всички войни трябва да спрат

Всички войни да бъдат прекъснати - за това прикани папа Франциск на снощната службата за великденското бдение в базиликата " Свети Петър ".
Прочетете още
Заради извънредно ниските температури в Рим 86-годишният Франциск пропусна литургията навън в петък. Лекарите му предложиха нерешителност, откакто предходната седмица светият отец беше приет в болница поради бронхит.

Папата изглеждаше добре на службата за великденското бдение, по време на която той покръсти осем новоприети католици, заяви Ройтерс.

След като литургията стартира в задната част на базиликата с обичайното запалване на огромна пасхална свещ, Франциск беше отведен в инвалидна количка до предната част, с цел да управлява службата.

В проповедта си, прочетена пред към 8000 души в най-големия храм на християнския свят, папа Франциск приказва за горчивината, паниката и разочарованието, което мнозина изпитват през днешния ден.

" Може да се усещаме безпомощни и обезкуражени пред силата на злото, споровете, които раздират връзки, държанието на прозорливост и равнодушие, които като че ли доминират в обществото, ракът на корупцията, разпространяването на неправда, ледените ветрове на войната ", сподели той.

Папа Франциск приканва за преустановяване на всички войни. Откакто Русия нахлу на украинска територия през февруари 2022 година той неведнъж назовава Украйна и нейния народ " мъченици ". Четейки проповедта си със мощен и убеден глас, папа Франциск сподели, че даже когато хората усещат изворът на вярата да е пресушен, е значимо да не застиват с възприятие за проваляне, а да да търсят " вътрешно възкресение " с Божията помощ.

Светият отец ще приключи честванията на католическата Страстна седмица през днешния ден, като ще управлява великденската литургия на площад " Свети Петър " в Рим.

След това папа Франциск ще произнесе своята благословия и обръщение " Към града и света " ( " Urbi et Orbi " ) от централния външен балкон на базиликата " Свети Петър ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР