Три дни сърцето на България бие с римъта на фолклора

...
Три дни сърцето на България бие с римъта на фолклора
Коментари Харесай

Сърцето на България бие с ритъма на фолклора в парк Лаута

Три дни сърцето на България бие с римъта на фолклора в парк Лаута в Пловдив. От през вчерашния ден там се организира един от най-мащабните и чакани фолклорни събори в страната. Изградени са общо три подиуми, където пловдивчани и посетители на града могат да се насладят на богата фолклорна стратегия, до момента в който похапват обичайни български гозби. Първите две подиуми посрещат одобрени актьори и млади гении, а към третата се организират хоротеки.
Прочетете още
Съборът беше открит нощес със специфичен посетител неземната Валя Балканска и отбор " Родина ". Тридневната стратегия е изпъстрена с доста разнородни събития, като ще се изявяват деца от детски градини в Пловдив, както и фолклорни групи към читалища от града и района, като входът и за трите дни е свободен.

" Радваме се, че се провеждат сходни събития в Пловдив, тъй като можем да покажем на децата си същинският дух на България и да видят и усетят достоверна атмосфера от бита и културата ни, която съхраняваме през годините ", споделиха млади родители пред TrafficNews.



" Страхотно е, би трябвало да се вършат повече сходни неща в Пловдив. Чувството е като че ли не си в града ", сподели пловдивчанин, пристигнал с компания.

Момчетата от комитет " Родолюбие " пък споделиха, че ще създадат възвръща на кино лентата " Време разделно " с сбирка от достоверни български оръжия.



На събора могат да се открият редица фермерски артикули, ръчно направени достоверни артефакти, както и характерни носии, присъщи за всяка част на България.

Всички гости могат и сами да се включат в събора и да се допрян до българските обичаи и дух, като сами си обрисувам ръчно направен сувенир или комбинират носия по собствен усет.

Програмата през днешния ден и на следващия ден стартира още от 10 часа сутринта и ще продължи повече от 12 часа. Организатори са Община Пловдив, Район " Тракия ", Георги Гатев - кмет на Тракия, Ясмина ЕООД, с поддръжката на Костадин Димитров - кмет на Пловдив.

Галерия:





Ето и цялостната стратегия за през днешния ден и на следващия ден:





 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР