Всички видове обмен на информация в рамките на Договора за

...
Всички видове обмен на информация в рамките на Договора за
Коментари Харесай

Рябков: Москва ще продължи да уведомява за изстрелванията на ракети на доброволна основа

Всички типове продан на информация в границите на Договора за редуциране на стратегическите оръжия (СТАРТ) бяха прекратени от Москва, само че на доброволна основа съветската страна ще продължи да уведомява Съединени американски щати за изстрелванията на ракети. Това сподели пред кореспонденти в четвъртък заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков.

" От политическа и правна позиция обстановката е такава, че всички типове продан на информация, както и други детайли на дейностите по инспекция в сходство със СТАРТ, са прекратени от нас. Но, както беше оповестено още през февруари, на доброволна основа Руската федерация ще се придържа към централните количествени ограничавания на СТАРТ, открити в контракта СТАРТ, а също по този начин ще продължи да извършва съглашението от 1988 година за продан на уведомления за изстрелване на ракети “, сподели още Рябков.

Рябков означи, че Съединени американски щати нарушават отговорностите си по СТАРТ, като отхвърлят да уведомяват за изстрелвания.

" И устно казахме, и документално им предадохме нашата позиция под формата на нота. И тук няма никакви неясноти ", акцентира Рябков.

" Ако те в границите на техните процедури, които, както разбирам, се разграничават от нашите, стопираха напълно или отчасти, което също е допустимо, осъществяването на контракта, тогава евентуално те ще имат право да не ни изпращат уведомления. Но защото те не са създали това, ние изхождаме от обстоятелството, че те, с решението си да не ни предадат данните си като част от по този начин наречения полугодишен продан, са нарушили отговорностите си по Новия СТАРТ. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР