Всички видове батерии губят производителност при ниски температури. Обхватът тогава

...
Всички видове батерии губят производителност при ниски температури. Обхватът тогава
Коментари Харесай

Батерията на елвелосипеда обича да е топла и суха

Всички типове акумулатори губят продуктивност при ниски температури. Обхватът тогава е понижен и за електрическите колела. Това важи и за елскутерите и електрическите коли. Все отново има разлика сред е-кола и е-велосипед - на елвелосипеда батерията може да бъде демонтирана единствено с няколко стъпки и пренесена на топло.

Зимните месеци явно към този момент не са толкоз студени и изкушават доста велосипедисти да карат на две колела с електрическа поддръжка през цялата година. Но продуктивността на батерията, употребена при минусови температури, понижава доста. Следователно има смисъл да следите екрана за обсега и да зареждате по-често от нормално.

Батериите се усещат изключително удобно при температури към плюс 20 градуса по Целзий. Тяхната продуктивност на зареждане е оптимална и при стайна температура. Ето за какво се предлага да не зареждате батерията незабавно откакто я извадите от леден велосипед, а по-скоро да я оставите известно време, до момента в който се аклиматизира. По принцип, в случай че външните температури се покачат, нормалната продуктивност нормално се връща.

По време на каране батерията се нагрява от вътрешната страна, до момента в който доставя сила. Обикновените неопренови защитни капаци обаче имат смисъл, тъй като я защищават от мразовит вятър, пръскаща вода, която през зимата от време на време е смесена със сол.

Между другото - топлината също съкратява живота на батерията. Ето за какво е-велосипедистите би трябвало да паркират велосипеда си на сянка, в случай че е допустимо, изключително през лятото, с цел да избегнат директна слънчева светлина и вероятно прегряване.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР