Всички в този момент сме се мобилизирали да помагаме кой

...
Всички в този момент сме се мобилизирали да помагаме кой
Коментари Харесай

Фима за ученически униформи дари маски за най-малките пациенти в МБАЛ Св. Анна, тъжен спомен изплува покрай дарението


" Всички в този миг сме се мобилизирали да оказваме помощ кой с каквото може. Започнахме да шием маски още в самото начало на изключителното състояние. Ставаме по мрачно и работим по 12 часа, с цел да можем да откликнем на търсенето. Така е с множеството сътрудници в сектора.  В този толкоз сложен за всички ни миг сме длъжни да сме виновни и сплотени, а медиците ни заслужават безкрайна респект и почитание за героизма, който демонстрират в този миг ", показа шефката на компанията.

В диалог с кореспондент на медията ни тя не скри, че решението да подари маски на детското поделение не е инцидентно.

" Безкрайно обичам децата. Не инцидентно сме насочили компанията към изработването на училищен униформи. Радостта в детските очи не може да се размени за нищо. Имах обаче преди време печален мотив да посетя детското хирургично поделение към МБАЛ " Св. Анна ". Тогава видях всеотдайността на тези хора при едни естествени, не изключителни условия и те завоюваха сърцето и уважението ми.  Случаят е печален, тъй като е обвързван с едно 7-годишно момченце, на което шихме униформа, а след това то пострада тежко от личния си татко. Този случай доби огромна известност, откакто от полицията и прокуратурата дадоха публична информация. Аз обаче се срещнах с това прелестно детенце, когато пристигнаха в ателието с бабата и бащата, с цел да вземем ограничения за униформа.  Още тогава ми направи усещане прекомерно грубото отношение на бащата към детето.

Когато след време научих, че детето е потърпевшо, не бях на себе си. Посетих детето в болничното заведение, занесох му храна и книжки, желаех да го видя, да го успокоя. Ясно е обаче, че не се позволяват външни хора.  Именно тогава  се срещнах с тези прелестни лекари и медицински личен състав.  Знаех, че са създали и невъзможното, с цел да се погрижат за детето. 

Споделям тази история,  с цел да подчертая, че хората в  детско хирургично поделение всеки ден се сблъскват с нещастия, с ужасяваща болежка, с човешки драми и тежки детски ориси. Аз още не мога да преживея напрежението от случая, за който споделих, а не зная по какъв начин тези хора устоят на този стрес и натоварване, на тази голяма отговорност, на упованията да опазят непременно детския живот и здраве. Затова към тях е моят жест и моят реверанс, както и към всички останали техни сътрудници, които през днешния ден са на първа линия в тази злокобна битка  с вируса. Пожелавам здраве на всички и дано всеки един от нас намерения с какво може да бъде потребен в този миг ", разяснява шефката на компания " Джени ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР