Всички участници в конкурса за концесия на Летище София са

...
Всички участници в конкурса за концесия на Летище София са
Коментари Харесай

Красен Станчев: Всички участници за концесията на Летище София са стабилни инвеститори

Всички участници в състезанието за концесия на Летище София са положителни и постоянни вложители, съобщи икономистът Красен Станчев. В студиото на „ Лице в лице” той акцентира, че не вижда нередности при договорката, като това са го удостоверили както български, по този начин и задгранични специалисти.

Станчев изясни, че е значимо да се вземат под внимание три фактора. За него преди всичко стоят хората (и пътниците). На второ място сложи въпроса за инфраструктурата на летището.

„ Летището притегля хората. Не може летище, измеримо с провинциално летище в Русия, да бъде хъб на Балканите”, добави специалистът.
Избраха за концесионер на Летище София оператора на Летище Мюнхен Консорциумът „ СофКънект ” е спечелил процедурата
На трето място той прикани за неотложно вложение в летището, което да докара до възстановяване на предлаганите услуги – обслужване и разширение.

По думите на Станчев, в процеса на избор на нов концесионер на столичното летище, е имало стимулиране сред обособените претенденти. Според него предлаганите предложения вътрешно са провокирали конкуренция. Именно за това той уточни, че е имало разбъркване в листата на претендентите.

По въпроса за приемането на България в еврозоната, икономистът уточни, че дълго време самата еврозона не е могла да се вдигне до стандарта на българските обществени финанси. Сред критериите той уточни – ниската инфлация, бюджетен остатък и ниско ниво на външен дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт. „ България беше една от четирите страни, които покриваше тези показатели”, добави специалистът.
Николай Василев: С концесията летището в София ще стане по-добро от тези в Прага и Будапеща Той предвижда, че до 10 години може да имаме трети терминал
Освен това Станчев съобщи, че през последните години Европейската централна банка е почнала да сменя философията и насоката си. В банката са импортирани нови хрумвания, които да трансформират модела на ръководство.

„ Дори да изскочи нещо при стрес-тестовете на банките, то няма да бъде значително за банковата система”, изясни той. След осъществени инспекции, икономистът изясни, че постоянно проблематични се оказват тези банки, чиито притежатели са локални лица или се ръководят като частни сдружения.

Вижте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР