Всички центрове за настаняване на са препълнени с над 20.

...
Всички центрове за настаняване на са препълнени с над 20.
Коментари Харесай

Препълнени са мигрантските центрове в България

Всички центрове за настаняване на са претъпкани с над 20. Подобно натоварване не е имало от 2-3 години насам, заяви БГНЕС.

Според инспекция " Пъстрогор " е претъпкан, както и бежанският лагер в Бусманци . Там при потенциал от 300 души, са настанени над 420 души.

Пристигналите в страната ни мигранти се настаняват, в това число в телевизионни зали, коридори, както и в помощни пространства. Те са най-вече от Алжир, Мароко, Тунис и по-малко от Пакистан, Афганистан и Сирия, най-вече млади мъже. 
 Джип с мигранти се възпламени на Автомагистрала
Джип с мигранти се възпламени на Автомагистрала " Тракия "

Джипът е с българска регистрация

" Докарват ни когато и да е арестувани мигранти на разнообразни места в страната, съвсем всички са на възраст до 30 години и над 95% са мъже . Много рядко измежду тях има хора, които знаят някакъв западен език. Част от тях приказват френски ", описват от управата на единия център.

Служителите се оплакват от стеснен финансов запас и неспособност да се поддържа съществуващата база. " За обикновени неща ни принуждават да пишем докладни и пояснения, и даже за елементи, които костват по 50 лв. се чака с месеци за утвърждение . А това значи, че когато това бъде утвърдено, нуждаещата се машина или техника към този момент е изцяло негодна за потребление ", споделиха още от центъра.

Вече има напрежение измежду личния състав, тъй като натоварването е непрекъснато, оплакаха се още от там.
 Заловиха 37 незаконни мигранти в София
Заловиха 37 незаконни мигранти в София

При две акции на столичната полиция

Припомняме, на 25 август, влезнали незаконно в страната през сухопътната ни граница с Турция. След при разнообразни случаи на трафик на мигранти бяха. Ежедневно в разнообразни районни ръководства, в това число и в София, биват докарвани хванати незаконно влезнали в страната ни мигранти.

От " Евронюз " излъчиха просторен репортаж за възобновяване на по този начин наречения Балкански път на мигрантите, който потегля от Турция и минава в Гърция и от там към Северна Македония, Сърбия и Унгария. Другият път е от Турция, минава през България, Сърбия и още веднъж стига до Унгария. Преди седмица имаше и тежки произшествия на сръбско-унгарската граница, където мигрантите се оплакаха от неприятно отношение на унгарските гранични управляващи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР