Всички трябва да носим отговорност. Въпросът е кой докъде и

...
Всички трябва да носим отговорност. Въпросът е кой докъде и
Коментари Харесай

Горанов сравни хакерската атака с кражба на кола: Ако е била отключена, не сте виновен вие

" Всички би трябвало да носим отговорност. Въпросът е кой до каква степен и какъв вид отговорност. В същото време не трябва да се толерира и героизира сходно държание. Ако си оставите колата отключена, това не ви прави отговорен, в случай че някой ви я открадне ".

Това споделя пред публицисти финансовият министър Владислав Горанов във връзка хакерската офанзива против Национална агенция за приходите. Изказването му е във връзка декларация на Българска социалистическа партия, с която социалистите приканват президента Румен Радев да свика Консултативния съвет за националната сигурност (КСНС) поради теча на данни, с цел да се търси " излаз от рецесията " и решение, с цел да не пострадат хората, чиито данни са изтекли.

Според Горанов са погрешни изказванията на социалистите, че от изтеклите данни от Национална агенция за приходите може да има пагубни последствия. " Всеки опит да се прави политика от всичко, се трансформира в един бумеранг, който смъква качеството на политическия спор изобщо (...) Не подценявам рецесията, оправдавам се още един път на всички български жители, чиято информация беше публикувана ", сподели министърът.

Той първо призна, че няма опрощение за пробива, само че след това побърза да изясни, че по-голяма част от българите били наранени от сриването на банковата система през 90-те. " Според мен по-голям обсег на българското население беше наранено от рецесията през 90-те години, от които се срина банковата система и доларът доближи 3000 лева ", сподели той и още веднъж повтори, че не омаловажава обстановката сега.

Нинова: Борисов е опасност за собствеността и живота на 5 млн. българи
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР