„Всички трусове във властта увеличават ефекта на всички негативни процеси,

...
„Всички трусове във властта увеличават ефекта на всички негативни процеси,
Коментари Харесай

Доц. Гълъбов: Румен Радев закъснява с изявлението си за трусовете във властта

„ Всички земетресения във властта усилват резултата на всички отрицателни процеси, като се стартира с обезценяването на приходите и загубата на работни места и се стигне до неналичието на предвидимост. На този декор Румен Радев закъснява с изказване, чухме единствено Илияна Йотова. Може би би трябвало да се направи опит за привикване на КСНС, с други думи да бъде стартиран целият механизъм, който съществува за ръководство на тежки политически рецесии “, разяснява в свое изявление социологът доцент Антоний Гълъбов.

" Според него сега е значимо да бъде отправено ясно обръщение към българските жители, тъй като те са доста обезпокоени ", уверен е социологът.

" По-добре е да се върви към предварителни избори, в сравнение с да се блокира работата на институциите за дълъг интервал от време ", добавя доцент Гълъбов.

" По-добрият вид за развиване на политическата обстановка у нас е, в случай че първо се одобри актуализацията на бюджета, а по-късно Народното събрание продължи с възможен избор на нов Министерски съвет. Сигурно е, че, в случай че в новия кабинет участват Кирил Петков и Асен Василев, той няма да получи поддръжка ", акцентира Гълъбов.

" В този парламент освен, че няма настройка за основаването на плаващо болшинство, освен това то ще бъде потъващо ", съобщи социологът доцент Антоний Гълъбов.

Според него разпадът на ръководещата четворна коалиция, след излизането на министрите от „ ИТН “, демонстрира, че залозите са свързани с разпределението на властта и парите, а не с идеологически и ценностни разлики.

„ В момента имаме държавна рецесия. За страдание, тя е по-тежка, тъй като разпределението на министерските портфейли следваше партийния принцип. В тази обстановка няма по какъв начин настоящите заместници на министрите да продължат работата им. Това значи, че министър-председателят би трябвало да внесе в Народното събрание предложение за нови четирима министри. Това може да значи, че това гласоподаване ще значи избор на доверие на държавното управление “, изясни доцент Гълъбов.

За да не бъде изгубен този избор на доверие, „ Продължаваме промяната “ би трябвало да се опитат да създадат необятен кръг от съвещания с останалите политически сили, да предложат допустими и консенсусни фигури за министри. „ Това допуска различен вид политическа просвета, която Политическа партия нямат “, добави социологът.

Доц. Гълъбов счита, че настъпилата държавна рецесия не значи незабавното ѝ преобразяване и в парламентарна. Той се надява да бъде реализирано минимално единодушие в Народно събрание, тъй че да бъдат признати измененията в Бюджета и той да бъде обновен най-малко в частта, за която приказваха от Има Такъв Народ.

„ Правителствената рецесия да бъде изолирана от активността на Народното събрание “, прикани социологът, въпреки че той не е оптимист за това, имайки поради гласуването на краткотрайната комисия, която преглежда енергийната инфраструктура. „ Това гласоподаване сподели, че няма никакви сигнали, че някой е подготвен дейно да сътрудничи с останалите “.

Доц. Гълъбов акцентира, че по-добрият вид е да бъде обновен Бюджетът и по-късно Народното събрание да продължи с възможен избор на Министерски съвет.
„ Сигурно е, че, в случай че Кирил Петков и Асен Василев участват в нов кабинет, той няма да получи поддръжка “, предизвести социологът.

Все по-вероятно наподобява, че вървим към идни избори.

„ Преди малко повече от месец и половина твърдях, че вероятността е 40%, а в този момент тя отива към 70%. По-добре е да си върви към предварителни избори, макар че това също е неприятен вид за България, само че е по-добър, в сравнение с да бъдат блокирани институциите за дълъг интервал от време. Няма настройка, в която може да се реализира болшинство, даже и плаващо. То непрестанно ще бъде потъващо болшинство “, безапелационен е доцент Антоний Гълъбов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР