Всички три линии на метрото и трамваите ще преустановят работа

...
Всички три линии на метрото и трамваите ще преустановят работа
Коментари Харесай

24 часа без градски транспорт, новинарски емисии и работещи пристанища в Гърция

Всички три линии на метрото и трамваите ще преустановят работа по време на стачката, а градските рейсове ще работят с лимитирано работно време от 9:00 ч. до 21:00 ч.

Националната железопътна мрежа също ще бъде наранена от стачката, добавя Българска телеграфна агенция. Компанията (Hellenic Trains) разгласява на уеб страницата си измененията и анулираните пътувания в графика.

Федерацията на гръцките моряци също ще взе участие в стачката, като фериботите и лодките из цялата страна ще останат закотвени за 24 часа. В рамките й те ще блокират от тази нощ всички пристанища. 

И работещите във всички гръцки медии вземат участие в 24-часова стачка, като част от апела на синдикатите за митинги. Журналистите стачкуват през днешния ден, с цел да излъчват на следващия ден протестните демонстрации в страната, добавя БНР.

Всички медии прекратиха излъчването на новинарски излъчвания за ден в символ на поддръжка към синдикатите и техните претенции за стачката на следващия ден.

Общите гръцки синдикати оповестиха за на следващия ден 24 протестни дейности против икономическата политика на държавното управление. Работещите в железниците стартираха от през днешния ден митинги, като анулираха влакове по съществени посоки. От среднощ стопират придвижването на всички влакове.

В стачката на следващия ден ще вземат участие учители, лекари в държавните лечебни заведения, водачите от градския превоз, пенсионери и студенти, оповестиха от синдикатите.

Повишаване на заплатите, преодоляване на инфлацията, групови трудови контракти, понижаване на безработицата и безвреден публичен превоз са единствено част от настояванията на синдикатите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР