Всички тези изследвания, които се правят, показват, че замърсителите са

...
Всички тези изследвания, които се правят, показват, че замърсителите са
Коментари Харесай

Доц. Виолин Райков от Института по океанология към БАН: Водата в Черно море е безопасна

Всички тези проучвания, които се вършат, демонстрират, че замърсителите са в норма. При нашите проучвания, така наречен „ прагови стойности “ са в нормите. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria доцент Виолин Райков от Института по океанология към Българска академия на науките.

Ето какво още показа той:
Черно море има по-особен темперамент от биологична и историческа позиция. То никога не може да се назова „ чисто “ като море. Но тук приказваме по-скоро за нашия бряг и за инцидентни залпове замърсявания от разнообразни източници, най-често от органически темперамент.

На места има противозаконни така наречен зауствания, в които се изливат отходни води. Но при сигнал от жители или от съответните институции, оторизираните органи реагират доста бързо и тези зауствания биват премахвани.

Много неща се преекспонират. Нека да бъдем реалисти – Черно море никога не може да се назова „ чисто “ море. 

Съгласен съм, че може би има такива покачвания на „ ешерихия коли “, примерно, защото е летен сезон. Но местата, от които се вземат проби, би трябвало да бъдат уеднаквени. Неправителствени организации, държавни институции и научни институти би трябвало да имат идентична методика, да се вземат проби от едни и същи места.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР