Всички сте чували за лечебната сила на светената вода, но

...
Всички сте чували за лечебната сила на светената вода, но
Коментари Харесай

Светената води лекува – ето молитвата, която се казва вечер


Всички сте чували за лечебната мощ на светената вода, само че малко на брой знаят молитвата, която би трябвало да се произнесе вечерта

За задачата би трябвало да вземете светена вода от черква, в която ходите, обичан манастир или параклис, в който усещате вярата си и сте сигурни в нея. Не бива да взимате светена вода от най-близката черква, или от такава, в която ходите единствено по обвързване, на сватби, кръщенета или на Великден.

Вечерта, когато светената вода е във вашия дом, произнесете над нея молитвата на арменските монаси:

Господи Всемогъщи, доктор на душите и изцелител на телата, елементарни ни всяко провинение, което сме създали несъзнателно или наложително. Вашият прислужник (име) смирено моли за амнистия, прояснение и излекуване. Излекувай го от заболяването, Господи, и го избави от неговата уязвимост. Дай на духа мощ, на очите – светлина, почисти тялото от всяка язва и дано в мир сърцето да върви по пътя на Твоята свята религия.

Спаси ни Господи от всички забележими и невидими врагове, и блажен да е твоя животворящ  Дух, в този момент и постоянно, и во веки веков. Амин

 

Прави се и Велик водосвет за Богоявление, когато кръстът се потапя във вода и се хвърля в открити водоеми. По време на водосвета, без значение дали огромен или дребен, се четат разнообразни молебствия за здраве и благоденствие. Освещаване на водата може да се направи и след заравяне за прогонване на злото и гибелта от вкъщи.

Светена вода може да си налеете когато и да е на деня от всеки храм, параклис или черква – не се заплаща нищо.

Хората имат вяра, че в природата съществува и вода, осветена по натурален път по волята на Бог. Водата от аязмо (водоизточник наоколо до свещено място) се счита за светена – такива са да вземем за пример местата към Бачковския и Рилския манастир. Ако аязмото пресъхне, значи, че изворът е бил опозорен.

Как се приема светената вода?

Някои хора имат вяра, че светената вода има чудотворни сили и умее да лекува, по тази причина едни я пият, а други единствено пръскат с нея или я втриват в тялото. Светената вода може да се одобри когато и да е от боледуващи. Здравите пък би трябвало да я одобряват единствено на гладно или да рисуват с нея кръст на челото. Светената вода постоянно се пие на три глътки, като в това време околните в профил четат молебствия за здраве .

Някои считат, че един път налята, светената вода в никакъв случай не губи силите си, до момента в който други имат вяра, че след време качествата й понижават. Само при водата, налята на Богоявление, може да се долива елементарна, без това да отслабва чудодейното й деяние .

Светената вода в никакъв случай не трябва да се употребява за езически традиции или вълшебства!

 

vipzona-bg.com

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР