Всички сме чували за вълшебната съставка, биотин, която според повечето

...
Всички сме чували за вълшебната съставка, биотин, която според повечето
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за биотина: работи ли и трябва ли ни всъщност

Всички сме чували за вълшебната съставна част, биотин, която съгласно множеството реклами и козметици е извънредно нужна за хубостта. Днес ще проверим дали в действителност е по този начин.

В множеството артикули за хубост към този момент можем да намерим съставката биотин, а и доста хора към този момент го одобряват като хранителна добавка. Всичкият този звук към съставката се появява в резултат от появяването на няколко проучвания преди години, които потвърждават, че биотинът има минимално отражение върху положението на кожата, ноктите и косата. След това, резултатите се преувеличават за да се продават артикули с добавката.

Всъщност, биотинът съставлява комплекс от витамини от В групата, които се намират в доста храни като яйцата, млякото, ядките и други. Тялото ни има доста дребна потребност от биотин, която можем да с набавим от естествена диета на средностатическия човек. Всяко количество над нужното се изхвърля по натурален метод от организма и не се използва.

 Какво би трябвало да знаем за биотина: работи ли и би трябвало ли ни в действителност

В подобен случай спомагателното му приемане се обезсмисля, в случай че не сме от дребното хора по света с дефицит на биотин. Дори да взимаме съставката под някаква форма, тя няма да се усвои и просто ще я изхвърлим от системата си.

Единственото, което може да бъде счетено за щета от биотина, се следи, когато го одобряваме като хранителна добавка. Понеже в този случай наличието на съставката е доста по-голямо, то може да промени резултатите при някои медицински проучвания. Затова би трябвало да имаме поради, че не би трябвало да одобряваме добавката, в случай че считаме да посетим лекар в идната седмица.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР