Всички сме чували за трагичната любов на Ромео и Жулиета,

...
Всички сме чували за трагичната любов на Ромео и Жулиета,
Коментари Харесай

Къщата на Жулиета: 10 факта за най-романтичното място в Италия

Всички сме чували за трагичната обич на Ромео и Жулиета, показана от световноизвестния писател Уилям Шекспир. Историята на младите влюбени се развива в невероятния италиански град Верона. Именно по тази причина той е именуван градът на безконечната романтика. През годините са правени голям брой екранизации на класиката. Истината е, че историята им просто не остарява и може да ни разплаче и през днешния ден. 

Изживейте трагичната обич на Ромео и Жулиета още веднъж на  .  „ Romeo & Juliet The Globe ” на Доминик Дромгул представя актуалността на тийнейджърската любовна история. Главните функции изиграват Ели Кендрик и Адетомива Едън. Заснета онлайн пред публиката в Шекспировия спектакъл „ Globe ” в центъра на Лондон, тази интимна и изпълнена с атмосфера режисура придава жизнеспособност и близост на хумора и пристрастеността на Шекспировите думи.

 г iStock

Въпреки че Ромео и Жулиета са измислени герои, няма екскурзиант, който да е бил във Верона и да не е отишъл до къщата на героинята. Адресът й е на ул. „ Via Capello 23 ”. Историческата постройка е издигната през 13 век. През годините са се измисляли и разпространявали десетки митове за мястото, като някои от тях са в действителност странни.

- Най-известното поверие гласи, че ако докоснеш дясната гърда на статуята на Жулиета, това ще ти донесе шанс в намирането на същинската любов;

- Дясната гърда на статуята е с изменен цвят заради множеството искащи да я потъркат;

- Балконът е изработен от саркофаг от 17 век;

- До ден сегашен хората пишат писма до Жулиета за препоръки по отношение на любовта. Отговорите са от хора, които се назовават ​​„ секретари на Жулиета “ и пишат от горната стая в къщата;

- 3/4 от писмата са от жени;

 г iStock

- До скоро всеки екскурзиант можеше да напише и остави записка на особено избрана за това стена в двора на къщата;

- Къщата е увековечена и във кино лентата „ Писма до Жулиета “;

- Домът на Жулиета става благосъстоятелност на Верона през 1905 г.;

- За да влезеш в именитата къща, би трябвало да платиш 2 евро;

- Ако младоженци желаят да прекарат първата си брачна нощ в дома на Жулиета във Верона, би трябвало да си приготвят 5000 евро.

 г iStock

Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV – част от , е богата и разнообразна библиотека със наличие. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно наличие, което включва разнообразни изкуства – спектакъл, балет, опера, класическа и съвременна музика, документални филми и още доста други. Предлага елементарен достъп до световноизвестни продукции, извънредно наличие и специфични оферти, които не могат да бъдат открити в други платформи в България.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР