Всички сме били там. Току-що сте правили невероятен секс и

...
Всички сме били там. Току-що сте правили невероятен секс и
Коментари Харесай

Ето 12 причини тялото да боли след секс

Всички сме били там. Току-що сте правили необикновен секс и се гушкате с колегата си, когато започнете да усещате конвулсии или болежка, които не сте изпитвали до момента. Кои са най-честите аргументи за възприятие на физически дискомфорт след замяна на милувки?

1. Тазовото дъно се нуждае от подготовка
Докато мозъкът ви може да стигне до някои страшни изводи, дано бъдем рационални за секунда. Понякога, в случай че имате болки след сексуален акт, това се дължи на елементарни мускулни крампи. Ако имате едва тазово дъно, това може да остави прочут дискомфорт по време и след секс у вас. Може да упражнявате тези мускули, като ги стегнете и по-късно освободите 10-15 пъти.

2. Натоварвате прекомерно доста гърба си
Ако гърбът ви основава проблеми след секс, може да е време да преразгледате някои позиции в леглото и може би да обърнете малко повече внимание на тренировките за горната част на тялото. Според Флойд Н. Келер-младши, народен шеф на Панамериканската спортна федерация, болките в гърба могат да бъдат породени от редица разнообразни пози по време на секс: "Имайте поради, че някои позиции като тази, когато дамата е от горната страна, могат да натоварят долната част на гърба. В взаимозависимост от тежестта на половинката ви, може да бъдете натикани по-дълбоко в матрака. Тогава мускулите на долната част на гърба ще се опитат да компенсират, пробвайки се да издигнат бедрата нагоре, с цел да ви балансират. "

3. Може да сте сухи
Саманта Морисън, специалист по здраве и уелнес в Glacier Wellness, поучава дамите да са по-наясно с вагиналната сухота. "Въпреки че най-често се свързва със застаряващи дами заради понижено произвеждане на естроген, вагиналната сухота може да се случи на всеки, измъчен от дехидратация. Освен че предизвиква лющеща се кожа, сърбеж и инфекции, вагиналната сухота може съществено да попречи на половото наслаждение и да докара до коитално кървене. За благополучие, сухата вагина може елементарно да бъде преодоляна посредством увеличение на любовната игра или посредством включване на лубриканти ", поучава Морисън.

4. Може да се случва нещо по-сериозно
Множествената склероза е имунно разстройство, при което защитното покритие на нервите ви се изяжда. Морисън изяснява: "Тъй като половата възбуденост стартира в централната нервна система, множествената склероза може да играе значима роля в половия живот на индивида. В допълнение към смяната на настроението и енергийните равнища, Министерски съвет постоянно предизвиква нарушена полова сензитивност или мъчителен сексуален акт. Проучванията демонстрират, че съвсем 7 от 10 дами с множествена склероза изпитват вагинална сухота. "

5. Нещата може да са станали прекомерно интензивни
Линдзи ван Клиф, сертифициран секспедагог, споделя, че от време на време не постоянно осъзнаваме какъв брой интензивни могат да бъдат нещата сега. "Поносимостта към болките на нашите тела се усилва по време на секс от ендорфини, които се освобождават от физическата интензивност и неспокойствие, което изпитваме. Това е биохимичното опрощение за това, че сте " пометени от момента ". Може да се разтегнете или да се преуморите и да не осъзнавате 100 % резултатите върху тялото си. Може би едвам след или даже на идващия ден ще разберете по какъв начин сексът е повлиял на тялото. "

6. Може да сте обезводнени
Линдзи ван Клиф поучава изрично да се пие повече вода. "Една от водещите аргументи за мускулни болки е дехидратацията. Уверете се, че сте хидратирани преди и след секс, с цел да помогнете на тялото си да се грижи за себе си ", предизвестява тя.

7. Това може да е алергична реакция
Ако усещате болежка долу, може да сте чувствителни към презервативи. Всички кожни алергии предизвикват инфектиране и невероятна сензитивност на кожата. Ако имате нетърпимост към презервативи, вагиналните ви стени могат да бъдат възпалени, което прави сексуален акт мъчителен. Може да намерите решения с презервативи от полиизопрен или агнешка кожа. Потърсете етикета "non-latex ".

8. Киста на Бартолиновите жлези
Кисти на Бартолиновите жлези се случват, когато жлеза до вагиналния отвор стартира да нараства, тъй като е блокирана. Прилича на дребна издутина от едната страна на вулвата, само че в случай че е инфектирана, може да се зачерви и да се изпълни с течност. Кистата може да направи секса мъчителен.

9. Гъбична зараза
Гъбичните инфекции са постоянно срещани, а гнойна зараза нормално се предизвиква от остатък на кандида гъбички в границите на вулва. Този тип зараза може да аргументи дискомфорт под формата на сърбеж, отичане и лека болежка.

10. Полово излъчени инфекции
Някои инфекции, излъчени по сексуален път, могат да причинят съществено раздразнение във вагината, което може да докара до болки в тялото след секс. Хламидиите и гонореята може да провокират вътрешно раздразнение, а херпесът може да аргументи рани по вулвата.

11. Инфекция на пикочните пътища
Симптомите включват парене, мътна урина и възприятие, че непрекъснато ти се пикае. Ако не се лекува, тази зараза може да аргументи киста в пикочния мехур. Това може да докара до болежка при напълването му и защото пикочният мехур се намира тъкмо над влагалището, сексът може да провокира повече раздразнение на инфекцията. Следователно може да почувствате болежка или мъка след секс.

12. Може да имате вулводиния
Вулводиния е хронично положение, което предизвиква болежка във вулвата, която продължава повече от три месеца. Това води до парене, „ ужилване” и сърбеж в региона. Тази сензитивност на вулвата може да аргументи спомагателна мъка към отварянето на вагината след секс. Експертите не знаят тъкмо какво предизвиква вулводиния, само че имат няколко теории: инфектиране, увреждане на нервите в региона (невропатични проблеми), хормонални фактори, мускулно -скелетни проблеми и генетични (наследствени) фактори. Лечението на вулводиния може да отнеме време. Повечето лечения включват местни медикаменти, перорални медикаменти, нервозен блок, физиотерапия, вестибулектомия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР