Всички сега сме в изолация и няма как да има

...
Всички сега сме в изолация и няма как да има
Коментари Харесай

Как по време на изолация Пабло Ескобар игра мачле с Марадона

Всички в този момент сме в изолираност и няма по какъв начин да има футболни дуели. Преди години обаче един различен човек също беше изолиран, само че това не му попречи всеки ден да си спретва мачлета със международни звезди, измежду които и самият Диего Марадона. Говорим за наркобарона Пабло Ескобар, поради който хиляди в Колумбия се простиха с живота си.

През лятото на 1991 година Ел Патрон подписва съглашение с държавното управление да се съобщи и да бъде вкаран в затвор. Само че въпросният частен затвор, прочут като „ Кадерлата “, е построен по избор на Ескобар и животът в него не се разграничава по нищо от този на открито. Босът се снабдява и с мечтано футболно игрище, на което по през целия ден играе със свои другари.



Заради въздействието си на посетители му идват национали на Колумбия като Рене Игита, Фаустино Асприля, Леонел Алварес, Виктор Аристисибал и други Един ден там се появява и Дон Диего, който единствено пет години по-рано е покорил международния връх по време на финалите в Мексико. Аржентинецът обаче твърди, че не е знаел при кого отива, а просто е приел поради парите.



„ Закараха ме някакъв затвор, а към мен беше цялостно с телохранители – спомня си Марадона. – Казах си „ Какво, по дяволите, се случва? Арестуват ли ме? Та този пандиз беше като първокласен хотел”. А те ми викат: „ Диего, това е Ел Патрон “ Тогава не четях вестници и не гледах малкия екран и си нямах концепция кой е този. Първо се срещнахме в някакъв офис. Ескобар ми показа, че харесвал играта ми и ми симпатизирал, тъй като сходно на мен и той бил безпаричен, само че стигнал до върха. Играхме мач и всички се забавлявахме. По-късно вечерта там имаше празненство с най-красивите девойки, които съм срещал в живота си. И това беше в затвор! Не можех да допускам. На идната заран ми заплатиха и аз си потеглих. “



Пабло Ескобар се задържа в „ Катедралата “ до 22 юли 1992 година, когато съумява да избяга. Колумбийският необут се укрива до 2 декември 1993 година, когато е погубен от управляващите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР