Всички решения на КЕВР – за електричеството, за газа и

...
Всички решения на КЕВР – за електричеството, за газа и
Коментари Харесай

Незаконният шеф на КЕВР призова парламента незабавно да избере законен. Комисията буквално спира работа, заяви Станислав Тодоров

„ Всички решения на КЕВР – за електричеството, за газа и за топлинната сила, са взети от тук присъстващите единомислещо, моят глас не е имал значение. Българските консуматори могат да бъдат спокойни що се отнася за цените за идващите 12 месеца “, съобщи ръководителят на енергийния регулатор Станислав Тодоров, чийто избор през днешния ден Конституционният съд разгласи за противоконституционен.

По думите му решението има значение във връзка с валидността на актовете на комисията, които засягат потребителските сметки и по повод бъдещата работа на комисията.

Относно разпоредената по-рано през днешния ден инспекция на столичната „ Топлофикация ”, той заяви, че тази заповед става невалидна с решението на Конституционен съд.

„ Ефективно с днешното решение на Конституционния съд КЕВР безусловно стопира работа “, съобщи той.

Той прикани депутатите неотложно да започват процедура за избор на ръководител на КЕВР, тъй че каквото и да се случи с държавното управление и 47-ото Народно събрание, КЕВР да може да ръководи непредвидимите условия, които ще се случват занапред.

Той съобщи, че и изплащането на заплати на чиновниците също е сложено под въпрос.

Тодоров осведоми, че ще освободи поста, когато решението на Конституционен съд влезе в действие.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР