Всички ръководители на атентатите в Париж и Брюксел от 2015

...
Всички ръководители на атентатите в Париж и Брюксел от 2015
Коментари Харесай

Всички терористи, ръководили атентаторите от Париж и Брюксел, са мъртви

Всички ръководители на атентатите в Париж и Брюксел от 2015 и 2016 година са мъртви, оповестиха медии в Белгия, като се позоваха на данни от френските специфични служби.
Медиите поместват фотоси на шестима терористи, управлявали атентатите. Отбелязва се, че финален е бил погубен Усама Атар, прочут като Абу Ахмад и като "мозъка " на нападенията, предава Българска телеграфна агенция.
Атар е умрял на 17 ноември предходната година при удар с дрон на Съединени американски щати в Сирия. За триумфа на интервенцията френското разузнаване е работило в съдействие с Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати. Отбелязва се, че принос към интервенцията са имали Русия и Китай. Допълва се, че френските служби са подали на американските си сътрудници данни за местоположението на целта.
Атар е роден в Брюксел и е с марокански генезис. През 2005 година той е арестуван в Ирак, където по-късно е наказан на пожизнен затвор. През 2012 година белгийските управляващи съумяват да издействат връщането му в Европа и това даде мотив на локални медии да позволен, че може да е бил обвързван с белгийските служби. За гибелта му за пръв път бе обявено през февруари с уточнението, че тялото му не е намерено и че ударът е бил нанесен в регион по границата сред Сирия и Ирак.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР