Всички проблеми в социалните мрежи са нагнетявани тогава, когато даден

...
Всички проблеми в социалните мрежи са нагнетявани тогава, когато даден
Коментари Харесай

Елен Герджиков: Важен е крайният резултат от ремонтите в София

Всички проблеми в обществените мрежи са нагнетявани тогава, когато даден обект е бил в строителна фаза. Така беше и с ремонта на бул. " Дондуков " и с площад Руски монумент, с " Цариградско шосе " и с бул. " Витоша ". Важен е крайният резултат от ремонтите и е значимо да не се спекулира с междинния резултат. Това съобщи в студиото на Сутрешния блок ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков във връзка строителните дейности в централната градска част на София, които провокираха отрицателни мнения и неодобрение.

Елен Герджиков съобщи, че е значимо да се каже какви наказания залага столична община в договорите си през последните години и да се подчертае, че те са невиждани за цяла България и за цялата история на България за последните десетилетия. Нито предходно държавно управление, нито община е залагала сходни наказания и като % от размера на целия контракт, и като безспорни наказания.

Става въпрос за санкцията от 100 000 лева, която столичният кмет Йорданка Фандъкова наложи на консорциума от компании, който правят строителния надзор на " Графа " и градинката на църквата " Св. Седмочисленици ".

Герджиков подсети също, че компанията, която реализира ремонта на " Графа " е санкционирана с 50 000 лева за три дървета, които са били непозволено третирани в границите на този градеж.

На въпрос за какво се стига до наказания, Елен Герджиков съобщи, че няма по какъв начин да се знае една компания авансово по какъв начин строи.
Елен Герджиков: В последна сметка не строи консорциум, а строят съответни хора. Грешки се вършат. Важен е крайният резултат и е значимо да не се спекулира с междинния резултат. Ремонтите, когато са в развой са строителни площадки.
Санкциите, контролът и гаранционните периоди са заложени по този начин, че да подсигурява интереса на всички, интереса на града. И се оправят тези неща.
Не споделям, че няма проблеми, проблеми има. Но е значимо Столична община, ние като общински съветници да реализираме надзор и в последна сметка крайният резултата да бъде задоволителен и да имаме една по-добра градска среда.
По думите на Герджиков глобата не е пристигнала след градското неодобрение, а вследствие на ежедневния надзор.
Елен Герджиков: " Контрол на контрола " е самобитен отговор на известния термин " ремонт на ремонта " - това е тафтология, не може да правиш ремонта на един незавършил ремонт. Ние сме в строителна площадка. " Контрол на контрола " значи същото - в границите на една строителна площадка, в тази ситуация госпожа Фандъкова, употребява експертизата на учени от УАСГ в София, с цел да ревизира още един път качеството на материалите, качеството на осъществяването, с цел да сме сигурни всички ние, че се работи качествено и в последна сметка откакто свърши срокът на контракта през март 2019 година, ние ще имаме една добра градска греда ", сподели Елен Герджиков.Всички проблеми в обществените мрежи са нагнетявани тогава, когато даден обект е бил в строителна фаза. Така беше и с ремонта на бул. " Дондуков " и с площад Руски монумент, с " Цариградско шосе " и с бул. " Витоша ". Важен е крайният резултат от ремонтите и е значимо да не се спекулира с междинния резултат.
Тези информации, които идват авансово в огромната си част се оказват погрешни, както информацията, че плочите пред " Св. Седмочисленици " са мрамор и хората ще се хлъзгат. Това не е правилно. Не е ли подправена вест това? ", добави ръководителят на Столичния общински съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР