Всички проби, които са взели от РЗИ-Бургас, са коренно различни

...
Всички проби, които са взели от РЗИ-Бургас, са коренно различни
Коментари Харесай

Кметът на Приморско Димитър Германов внася сигнал в прокуратурата срещу компроматите от „Активни потребители“

Всички проби, които са взели от РЗИ-Бургас, са радикално разнообразни от тези на потребителите, на кое да имаме вяра, пита риторично той

Кметът на община Приморско доктор Димитър Германов внася персонално в прокуратурата сигнал против компроматите от „ Активни консуматори “, които в пика на Лято 2023 оповестиха, че морето на юг е рисково за къпане.

„ Сезирам способените органи по отношение на законността на техните дейности. Навсякъде, където се излъчиха репортажи, те бяха представени. Според нас, това компрометира сезона в Приморско и в Китен. От осъществените по-късно проби от държавните институции като РЗИ-Бургас стана ясно, че данните на „ Активни консуматори “ не са правилни и не дават отговор на истината. Те обаче по този начин или другояче бяха публикувани в народен ефир и донесоха своите последици и ние сме пострадалите “, сподели пред Флагман.бг доктор Германов.

„ Активни консуматори “ настояват, че са получили информация от някакво съдружие „ Приморско ХХI век “ за това, че предходната година имало замърсяване на река Дяволска, респективно в залива на дребния Южен плаж, насочват се натам заради тази информация от 2022 година, изясни той.



„ Това, което се прави сега, е експанзия и офанзива против туризма като отрасъл. В началото на сезона беше язовир „ Нова Каховка “ и в пика на сезона да излезе тази информация – всичко това въздейства директно върху туристическия сезон “, сподели още доктор Германов.

Според него, основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев е бил доста прав, когато риторично попита преди време – сходна информация излизала ли е в Турция и Гърция – в никакъв случай, до момента в който в България се случва непрекъснато.

„ Не може учени, които знаят каква е методиката и разпоредбите за реализиране на такива инспекции, да създадат такова нещо. РЗИ-Бургас имат строго регламентирани дейности – вземат проба, установяват резултат, следва втора и трета проба, с цел да могат да потвърдят. „ Активни консуматори “ вземат една и след това я афишират посредством медиите. Освен това всички проби, които са взели от РЗИ-Бургас, са радикално разнообразни от тези на потребителите. На кое да имаме вяра – на държавните институции, които са упълномощени да правят инспекции, или на тях “, пита кметът на Приморско доктор Димитър Германов.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР