Всички предпочитаме да използваме естествени почистващи препарати, но резултатите невинаги

...
Всички предпочитаме да използваме естествени почистващи препарати, но резултатите невинаги
Коментари Харесай

Почистващи продукти, които НИКОГА не трябва да смесвате

Всички избираме да използваме естествени почистващи препарати, само че резултатите не всеки път са задоволително приемливи и се постанова да прибегнем към „ тежката артилерия ”. Но комбинирането на разнообразни препарати в опит за перфекционизъм може да докара до неприятни последствия. Дори потреблението на един артикул незабавно след различен, без изплакване или оставяне на време за изветряване, може да сътвори токсични резултати. Ето кои са съставките, с които постоянно би трябвало да имате едно мислено.
1. Белина + оцет = хлорен газ Хлорът в белината реагира на оцетната киселина и резултатът е хлорен газ - съединяване, толкоз мощно, че е нещо като химическата война. Дори единствено за секунди може да раздразни носоглътката и очите. При по-високи равнища може да докара до болки в гърдите, отичане и формиране на мехури в гърлото.
 Как да дезинфекцирате дома си Как да дезинфекцирате дома си
Сезонът на грипа и другите нашумели вируси изисква спазването на по-добра хигиена, в това число вкъщи. И при положение, че не желаете да запр...

2. Белина + амоняк = хлораминови изпарения Хлораминният газ предизвиква същите дихателни проблеми и мехури, разказани нагоре. Доста постоянно това води до тежки последствия за белите дробове. Въпреки че и двата почистващи продукта са мощни сами по себе си, нито един от тях не би трябвало да се употребява без подобаваща вентилация.
3. Белина + Алкохол = Хлороформ Белината съдържа натриев хипохлорит. Дезинфектантът на спиртна основа пък съдържа етанол или изопропилов алкохол. Комбинацията създава хлороформ. Да, същото вещество, което похитителите по малкия екран употребяват, с цел да „ нокаутират ” своите жертви.
4. Пестициди + вода = фосфинов газ Всеки ненавижда да намира инсекти и паяци в дома си. Изкушаващо е да употребявате най-силния пестицид, който можете да намерите, с цел да се справите с тях, и още по-изкушаващо е преди да го нанесете, да измиете. Но даже леката влага, в композиция с препаратите от този вид, основава рисков газ, който ще ви навреди тъкмо толкоз, колкото и на дребните ви„ съквартиранти ”.
 НИКОГА не чистете с прахосмукачка тези неща НИКОГА не чистете с прахосмукачка тези неща
Чистенето с прахосмукачка постоянно звучи като най-хубавото решение, имайки поради, че доста от нас имат безжични уреди или роботи. След из...

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР